Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

De la 1 ianuarie 2022 mii de primari din România ar trebui să primească pensii speciale: Legea, amânată din 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la 1 ianuarie 2022 mii de primari din România ar trebui să primească pensii speciale: Legea, amânată din 2019

De la data de 1 ianuarie 2022, mii de primari din toată România ar trebui să primească pensii speciale, iar PSD și PNL nu au anunțat dacă legea care le oferă aceste beneficii va fi amânată.

„Nu mai vrem să fim carne de tun”, susține reprezentanța Asociației primarilor de comune, care spune că va face presiuni ca legea respectivă să intre în vigoare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Legea care le acorda pensii speciale primarilor a fost amânată din 2019, iar aleşii locali insistă ca ea să intre în vigoare la 1 ianuarie, iar cei care nu mai sunt în funcţie să primească banii.

Mariana Gaju, prim-vicepreședintele ACoR, primar din Cumpăna: „Pe mine mă sperie telefoanele oamenilor, colegilor primari, care au ieşit la pensie şi spun – doamnă, ce ştiţi, se aprobă, nu se aprobă, nu am decât 1.400, 1.800. Am ajuns cu indexările la 2.000. La nivel local, la talpa ţării, ştiţi cum se spune – primarii, hoţii, au furat. Noi nu suntem încadraţi în categoria aceasta. Nu suntem demnitari”.

600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat, iar venitul unui edil se calculează în funcţie de numărul de luni petrecute în fruntea comunităţii. Indemnizaţiile ar ajunge la 1.600 de lei pentru un edil cu un singur mandat şi la aproximativ 5.000 de lei pentru trei mandate. Pe lângă aceste pensii speciale, primarii ar încasa şi pensii calculate pe baza contributivităţii. Ministrul Muncii nu a spus dacă este de acord cu aceste venituri.

Marius Budăi, ministrul Muncii: „Ministerul Muncii se numeşte Ministerul Muncii, se ocupă de pensiile din sistemul public, iar fiecare minister îşi face politica pe salarizare şi pe pensii”.

Acum în opoziţie, parlamentarii USR îi acuză pe social-democraţi şi pe liberali că ar putea menţine aceste venituri, măsură ce va face imposibilă majorarea celorlalte pensii.

Cristian Ghinea, deputat USR: „Sunt mii de foşti primari PSD-PNL, toate partidele aceeaşi mizerie, care aşteaptă pensii speciale. Acestea sunt puse la pachet cu pensiile românilor. Dacă le creşti pe astea şi mai creezi şi alte pensii speciale, nu mai poţi să creşti la fel de mult şi pensiile românilor”.

În parlament sunt mai multe iniţiative prin care se abrogă atribuirea unor indemnizaţii primarilor care îşi termină mandatele. Indiferent ce partide s-au aflat la guvernare, dezbaterea acestor proiecte a fost amânată.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea