Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cum să îți alegi un cuptor electric (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Tehnologia a evoluat în toate domeniile, iar un cuptor electric se regăsește acum aproape în fiecare bucătărie. Marea majoritate a oamenilor cărora le place să gătească mult, preferă cuptorul electric modern în locul aragazului clasic pe gaz. Bucătăriile ultramoderne sunt dotate acum cu plită pe inducție și cuptor electric, ambele incorporate în mobilier.

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Avantajele acestui tip de cuptor, în fața celui care funcționează pe gaz sunt următoarele:

  • posibilitatea reglării temperaturii și a direcționării aerului fierbinte, în funcție de felul de mâncare pe care îl gătești. Astfel, vei avea precizia unei coaceri uniforme și vei fi sigur că, la final, mâncarea este bine pătrunsa fără să se fi ars.
  • au nenumărate opțiuni pentru gătit care îți permit să abordezi orice rețetă cu ușurință și cu un risc minim de eșec.
  • au funcții de autocurățare care îți ușurează munca după ce ai gătit
  • vin în diferite variante de design, de la high-tech la clasic și retro, fiind astfel ușor de integrat în armonia oricărui tip de bucătărie.
  • pot fi amplasate oriunde, fără a depinde de intrarea de gaz. Astfel, mulți preferă să le integreze în mobilier, la înălțime, pentru a evita să se aplece atunci când introduc tăvile sau când verifică mâncarea.

Mulți însă nu știu la ce să se uite atunci când își cumpără un cuptor electric. Iată o listă cu principalele aspecte pe care trebuie să le iei în calcul când îl alegi:

  • funcția de convecție – este importantă dacă vrei să gătești mai repede. Aceasta distribuie uniform aerul fierbinte și accelerează prepararea alimentelor. Este ideală atunci când te grăbești. În plus, rumenește bine preparatele.
  • funcția de autocurățare – este extrem de utilă și îți face viața mai ușoară. Autocurățarea se face pe trei principii – prin cataliză, prin piroliză și prin hidroliză. Curățarea catalitică descompune grăsimile chiar în timpul coacerii alimentelor, însă va trebui să intervii și tu la final ca să ștergi surplusul de murdărie. Curățarea pirolitică se face separat, după ce s-a încheiat procesul de gătit, și are nevoie de o temperatura de 500 de grade și de un consum în plus de energie. Iar cuptoarele cu funcție de autocurățare hidrolitică au nevoie de un vas cu apă în interior și activarea funcției. Aburul format înmoaie murdăria și grăsimea, iar la final poți șterge cuptorul foarte ușor, cu apă.
  • variantele din inox și cele din sticlă vitro sunt cele mai bune. Cele din inox au eficiență energetică mai mare și sunt mai rezistente. Cele din sticlă vitro sunt ușor de curățat și foarte elegante, dar mai sensibile la șocuri mecanice.
  • consumul de energie – fii atent la indicele de consum energetic atunci când îți alegi un cuptor electric. Optează pentru unul din clasa A, cu consum mic, pentru a nu-ți încărca factura la energie electrică.

Nu în ultimul rând, alege un model incorporabil, pentru a face economie de spațiu în bucătărie.

 

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea