Rămâi conectat

Sport

Modificări în defensiva Unirii Alba Iulia: a plecat Mardare, a venit Mocanu (Concordia Chiajna)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Modificări în defensiva Unirii Alba Iulia înaintea primului joc acasă din actuala ediție. Astfel, experimentatul apărător Ștefan Mardare (33 de ani) a părăsit gruparea albaiuliană la care revenise în februarie 2021, având și statutul de antrenor secund.

În contrapartidă, “alb-negrii” l-au înregimentat de urgență în aceste zile pe Răzvan Mocanu (22 de ani), împrumutat de la divizionara secundă Concordia Chiajna. De altfel, noul echipier al albaiulienilor a efectuat pregătirea centralizată din această vară sub comanda lui Claudiu Niculescu și a fost rezervă în eșalonul secund în această ediție, în etapa a 2-a, în partida câștigată de ilfoveni la Iași.

Ștefan Mardare a justificat despărțirea prin faptul că în această perioadă principala prioritate o reprezintă familia și i-am înțeles punctul de vedere”, a spus antrenorul Valentin Sinescu.

Este foarte probabil ca Mocanu, ultimul nou venit, să debuteze direct titular în derby-ul “de Alba” de sâmbătă, de pe “Cetate”, cu Metalurgistul Cugir, iar în cursul săptămânii viitoare uniriștii să mai bifeze o achiziție (un jucător cu o situație contractuală încurcată, trebuie să fie declarat liber de comisiile abilitate din cadrul FRF).*Unirea Alba Iulia, printre cele mai tinere distribuții din Seria a 9-a

Plecarea lui Mardare, cel mai vârstnic jucător al Unirii, titular și întegralist la Ungheni, reduce considerabil media de vârstă a formației albaiuliene și așa scăzută. De plidă, în etapa inaugurală, media de vârstă a primului unsprezece a fost de 23 de ani și două luni. În acest moment, antrenorul Valentin Sinescu se bazează, la nivelul jucătorilor de câmp, doar pe trei fotbaliști trecuți de 22 de ani: Scrob, Al. Giurgiu și Fetița. Problemele financiare din acest an au produs multiple plecări, dar în același timp au obligat la promovarea masivă a tinerilor din ograda proprie (Dehelean, An. Moldovan, Jurj, C. Dănilă, Fl. Marcu sau Sebaș).

La nivelul achizițiilor, au venit Ciorgovean (Viitorul Șelimbăr), Bartok (împrumutat de la AFK Csikszereda) – doi portari, Sg. Tineiu (Hermannstadt 2), Cl. Morariu (FC Avrig), plus Cr. Păcurar și Lupea (reveniți). În schimb, prin plecările lui Selagea și Mardare, produse în ultimele două săptămâni, lista plecărilor a ajuns la 13 nume!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea