Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce se întâmplă dacă mănânci mult seara, după ce toată ziua nu ai mâncat. „Tehnica”, folosită de luptătorii de Sumo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce se întâmplă dacă mănânci mult seara, după ce toată ziua nu ai mâncat. „Tehnica”, folosită de luptătorii de Sumo

Ultimele studii arată că un surplus de doar un kilogram de grăsime îți poate scurta viața cu un trimestru, dar și că pentru fiecare kilogram în plus de grăsime, asupra inimii este pusă presiunea de a iriga 22 de km de capilare nou create, punctează Valentin Vasile, în cartea sa, ”Stil de viață, nu dietă”.

Specialistul în nutriție pentru slăbit și nutriție sportivă atrage atenția, de asemenea, că în momentul în care alegeți să mâncați preparate precum prăjituri, cartofi prăjiți, hamburgeri, prăjeli, faceți o alegere, iar cu fiecare înghițitură din aceste preparate, alegi să devii mai puțin sănătos și să cântărești mai mult, acestea fiind doar reziduri.

Secretul unui corp atletic, mese dese cu puține calorii

În cartea citată, nutriționistul precizează că singurul principiu care a construit vreodată un corp atletic este luarea de mese mici o dată la fiecare 3 ore, de 300 de kcal pentru femei, 400 de kcal pentru bărbați, pentru a accelera metabolismul la maxim. În acest fel, corpul arde toată hrana primită, apoi mobilizând din depozitele de grăsime. Însă, marea greșeală este că majoritatea persoanelor sar peste micul-dejun, beau sucuri și cafele, ignoră ora prânzului și-și potolesc foamea cu un covrig sau cu junk food, ca seara să se ”recompenseze” cu o masă copioasă, ca la scurt timp să adoarmă. ”Acest stil de viață funcționează întocmai ca o dietă de îngrășare” subliniază Valentin Vasile. Organismul intră într-o stare de alertă pe parcursul zilei, își descompune propriii mușchi pentru a obține energie și tot ce primește la masa de seară sau din junk food depune ca depozite de grăsime pentru perioada de austeritate nutrițională, a mai scris specialistul în nutriție.

Dieta luptătorilor de sumo, formată din masa de seară. Un luptător are în medie 150 de kg

El precizează, de asemenea, că stilul acesta alimentar este adoptat de luptătorii de sumo pentru a lua cât mai mult în greutate și cât mai rapid. Greutatea standard a unui luptător de sumo este de 150 de kg. Tradiția le cere, arată sursa citată, ca pe parcursul zilei să țină post negru și să ia o singură masă, la finalul zilei, numită chanko, care conține 5000 – 6000 de kcal.

 Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea