Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Cum să te ferești de înțepăturile de insecte (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Pe timpul verii petrecem cât mai mult timp afară, în aer liber, iar căldura și mai ales sursele de apă ne expun la înțepăturile de insecte. De la plimbări prin parc, la drumeții, plimbări cu bicicleta sau un simplu grătar în curte, toate aceste activități sunt plăcute, însă  odată cu lăsarea serii apar țânțarii și statul afară devine supărător.

Însă există diferite metode de te proteja de înțepăturile de insecte, de la soluții repelente la trucuri vestimentare pentru astfel de situații.

În primul rând, atunci când se lasă seara, îmbrăcați-vă cu pantaloni lungi și hanorace, care vin ca un scut împotriva înțepăturilor de insecte. La Fashion Days găsești variante de haine lejere, de timp liber, pentru întreaga familie, de la pantaloni și bluze din bumbac plin, pentru femei, trening de barbati sau modele speciale pentru copii. Odată cu lăsarea serii, îmbrăcați-vă cu astfel de piese.

Atunci când purtați pantaloni scurți și tricouri, folosiți spary-uri împotriva înțepăturilor de insecte. Un studiu publicat în America a demonstrat că aceste soluții sunt foarte eficiente însă pot provoca și iritații pe piele sau mâncărimi la persoanele mai sensibile sau alergice la anumite substanțe.

Dacă nu poți folosi un spray repelent sintetic, poți opta pentru uleiuri naturale care țin insectele la distanță. Chiar și pentru acestea, însă, este important să faci un test pe o zonă mică de piele, înainte de a plica peste tot, pentru a fi sigur că nu îți cauzează alergii.

O combinație de ulei de lămâie și ulei de eucalipt este foarte eficientă împotriva insectelor, oferind protecție de 100% pe o durată de 24 de ore. În plus, pielea ta va mirosi foarte bine.

Uleiul de mentă este un insecticid natural. Îl poți combina și pe acesta cu ulei de lămâie. Pentru că este un ulei cald, poate da o senzație de căldură sau chiar mâncărime pe piele, atunci când îl aplici. De aceea, este indicat să îl diluezi cu un ulei de rapiță, care îl va echilibra.

De asemenea, uleiul esențial de lemongrass în combinație cu cel de scorțișoară poate avea un efect repelent foarte puternic.

Ca să îndepărtezi insectele din zona în care vă desfășurați activitatea, din curte de exemplu, poți folosi un ventilator. Acesta este eficient împotriva țânțarilor, care nu sunt foarte buni zburători, așa că vor fi alungați de curentul puternic de aer.

Și ai grijă să nu ai surse de apă în apropiere. Evită zonele cu lacuri și multă vegetație, aruncă apa din piscina copiilor, dacă stai în curte și golește orice recipient în care s-a adunat apă.

Evită să porți papuci sau sandale. Țânțarii vor căuta orice zonă de piele rămâne liberă. Când stai în aer liber poartă pantofi sport închiși. Îți poți alege de la Fashion Days un model care îți place și care să meargă la ținutele tale. Mai mult decât protecție, aceștia îți vor oferi și confort. Toate aceste mici trucuri te vor ajuta să îți petreci vara afară, fără să fii deranjat de insecte.

sursa foto: fashiondays.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

8 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Procopie

Unirea Ziarul

Publicat

în

8 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Procopie În fiecare an, la data de 8 iulie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Procopie. Procopie, originar din Cezareea Palestinei, este prăznuit cu respect și devoțiune de credincioșii din întreaga lume ortodoxă. Acest mucenic al lui Hristos a trait pe vremea lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea