Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

Pistă de atletism pentru Stadionul CIL din Municipiul Blaj: Licitația de peste 600.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
Pistă de atletism pentru Stadionul CIL din Municipiul Blaj: Licitația de peste 600.000 de lei, lansată în SEAP
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Primăria Municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare, în cadrul proiectului „Pistă de atletism la obiectivul Stadion CIL în Municipiul Blaj”. Valoarea totală estimată a investiției este de 618.970,40, fără TVA.

În prezent pista care urmează a fi modernizată este la nivel de zgură acoperită pe alocuri cu pământ și este invadată cu iarbă și altă vegetație.

Se dorește realizarea unei piste moderne cu un număr de 6 culoare de alergare cu o latime de 1.22 m si cu o suprafata totala de 2850 mp.

Lucrarile care au fost preconizate sa se execute vor fi urmatoarele:

  • se va realiza o sapatura generala cu o adancime de sapatura variabila intre 15 si 20 cm.
  • Se va executa o nivelare manuala si o compactare a stratului suport
  • se va asterne un strat de balast de 15 cm dupa compacatare si un strat de piatra sparta de 15 cm dupa compactare.
  • Stratul suport pentru tartan va si executat din BA8 – in grosime de 4 cm
  • peste acesta se va asterna stratul de rulare din tartan in grosime de 30mm
  • pista de alergare va fi delimitata de bordura existenta a terenului de sport CIL si de o linie de bordura in lungime de 420 m propusa in cadrul amenajarii.
Cerinte in vederea puneri in opera a stratului de tartan
Pregatire strat suport

Stratul suport care urmeaza sa fie acoperit trebuie să fie ferm, uscat si fara particule friabile şi substante care afectează aderenta, cum ar fi ulei, vaselina, vopsea sau alti contaminanti. Nivelul de umiditate nu trebuie sa depaseasca 4%.Temperatura substratului trebuie să fie de cel puţin 3°C peste temperatura din atmosfera si nu trebuie sa fie mai mica de 5°C.

Stratul 1 – Amorsarea suprafetei:

Aplicaţi amorsa pe substratul de asfalt/beton cu ajutorul echipamentelor de pulverizare Airless sau un trafalet. Se lasa solventul sa se evapore si sa devina lipicios, inainte de aplicarea stratului elastic. Daca aplicarea stratului elastic nu are loc în termen de 24 de ore (beton 8 ore) trebuie să se aplice un alt strat de amorsa pentru a evita aderenta scazuta. Temperatura amorsei, temperatura ambientala si temperatura stratului suport trebuie sa fie in intervalul 5°C-30°C.

Stratul 2 – Aplicarea mixturii din granule de cauciuc si liant:

Se amesteca granulele de cauciuc şi Herculan RB-N cu ajutorul unui mixer special conceput. Aplicarea se face cu ajutorul unei masini de pavat special conceputa, peste stratul amorsat, pe suprafata pentru a forma stratul de bază rezistent. Se lasa stratul de baza sa se intareasca. Granulele din cauciuc au dimensiuni cuprinse in 1-4mm. Procesul de uscare depinde de temperatura si umiditatea din atmosfera. Temperatura mixturii, temperatura ambientala si temperatura stratului suport trebuie sa fie in intervalul 5°C-30°C.

Stratul 3 – Aplicarea mixturii din granule EPDM si Vopsea:

Se amesteca granulele EPDM şi Herculan SC cu ajutorul unui mixer special conceput. Aplicarea se face cu ajutorul unei masini de Sprayat special conceputa, peste stratul amorsat, pe suprafata pentru a forma stratul de bază rezistent. Se lasa stratul de baza sa se intareasca. Granulele din cauciuc au dimensiuni cuprinse in 0,5-1,5mm. Procesul de uscare depinde de temperatura si umiditatea din atmosfera. Temperatura mixturii, temperatura ambientala si temperatura stratului suport trebuie sa fie in intervalul 5°C-30°C.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea