Cum să folosești parfumurile în mod corect (P)
Parfumurile au fost alături de noi de secole. Potrivit Academiei de parfumuri, originile sale datează din epoca de piatră, când bărbații ardeau lemne aromate și rășini care degajau un miros plăcut pentru a le mulțumi divinităților cu fum.
Acum ne parfumăm pentru a mirosi bine, pentru noi și pentru alții. Lăsarea unui miros plăcut în urma noastră ne face și mai atrăgători. De aceea este important, pe lângă alegerea unui parfum bun, să îl folosești corect. Deși este un gest pe care, poate, îl repeți zilnic, cunoașterea tuturor secretelor sale te va ajuta să-ți lași amprenta.
Cum și unde să aplici parfumul pentru a rezista mai mult?
Durata unui parfum depinde de diverși factori: formula acestuia, pH-ul pielii tale etc. Nu este la fel să folosești o apă de parfum ca o apă de toaletă sau o apă de colonie. Parfumul va rezista întotdeauna mai mult, deoarece are o concentrație mai mare de materii prime parfumate. Dar, în plus, există și alți factori care influențează, cum ar fi modul și locul în care îl aplicăm. Experții ne spun că „dacă vrem ca parfumul să se răspândească bine odată aplicat pe piele și să creăm un siaj, adică să-i răspândim mirosul pe măsură ce trecem și facem să se întoarcă capetele, ideal este să-l aplicăm în punctele expuse ale corpului unde aportul de sânge este mai mare (gât și încheieturi, de exemplu). Cu acest truc, căldura sângelui favorizează volatilizarea moleculelor și difuzarea parfumului.
Specialiștii recomandă, de asemenea, aplicarea parfumului înainte de a ne îmbrăca. De asemenea, ajută, pentru o fixare mai mare, să folosim loțiuni de corp și geluri de duș parfumate cu aceleași note și cu această stratificare sau parfumate în straturi, pentru a obține un siaj de neignorat.
Este normal să nu mai mirosiți propriul parfum după un timp, deoarece mirosul este destul de leneș și, dacă nu există pericol (fum sau mâncare în stare proastă), de obicei se obișnuiește cu ușurință. De aceea, este minunat să schimbi parfumurile în weekend sau să amesteci două în cantități diferite în fiecare zi. Dar faptul că tu nu-i mai simți mirosul, nu înseamnă că parfumul tău nu este perceput de restul. Durata mirosului pe piele depinde de diverși factori, după cum am menționat, și poate fi de până la opt ore, în cazul apei de parfum. Dacă folosești apă de colonie, ar trebui să repeți gestul de parfumare, de cel puțin una sau două ori pe zi.
Ar trebui să aveți diverse parfumuri pentru fiecare anotimp și dispoziție
Experții sunt siguri: este convenabil să aveți diferite parfumuri care să se alterneze în funcție de starea de spirit, de oră și, desigur, de anotimpul anului. Lorenzo Villoresi, creatorul mărcii care îi poartă numele, susține că „practica schimbării parfumului atunci când temperaturile cresc este incontestabilă. Și împărtășit pe toată planeta. La fel cum lăsăm deoparte articolele de îmbrăcăminte groase, realizate din țesături dense, corpul solicită compoziții ușoare cu note proaspete, accente acvatice, aromatice, ozonice sau citrice care ajută la evocarea unei senzații radiante pe care creierul o interpretează ca fiind răcoritoare. Mirosul de curat este de multe ori la mare căutare”.
Parfum bărbați – oferte eMag
Aromele ne influențează. De exemplu, parfumul proaspăt citric al bergamotei este înălțător și are capacitatea de a elimina oboseala. Parfumul răcoritor al citronelelor este, de asemenea, înălțător și are capacitatea de a vă îmbunătăți starea de spirit. Mirosul citric, dulce și răcoritor al grapefruitului are proprietăți anti-oboseală și ameliorează durerile de cap. Mirosul proaspăt și curat de coriandru este revigorant. Parfumul balsamic al salviei este decongestionant. Mirosul proaspăt de plante de rozmarin calmează și mărește concentrarea. Mirosul aromatic, fresh, pe bază de plante de lavandă, este relaxant.
Unde ar trebui să-ți păstrezi parfumurile pentru a-și păstra calitățile intacte?
Daniel Figuero, de la Dior, recomandă „păstrarea acestuia într-un loc ferit de lumină și la o temperatură constantă. Baia nu este de obicei cel mai bun loc. Un truc bun este să păstrezi cutia originală a parfumului și să-l păstrezi înăuntru. Notele volatile ale unui parfum sunt cele mai delicate și atunci când temperatura crește sau sub efectul razelor solare, moleculele sunt deteriorate și parfumul este stricat. Nu trebuie să le expunem la soare sau la schimbări bruște de temperatură.
În plus, experții ne amintesc că „parfumurile nu se comportă ca vinurile bune, despre care se spune că se îmbunătățesc în timp. Dimpotrivă, aroma ar putea fi modificată. Nu trebuie uitat că parfumurile conțin în unele cazuri până la 400 de materii prime diferite, care interacționează între ele, astfel încât o modificare a celor mai fragile molecule ar avea un impact global asupra parfumului”. Așadar, dacă ai parfumuri deschise de ani de zile, probabil că și-au pierdut deja calitățile, ține cont și de asta atunci când le folosești.
sursa foto: emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918