Se schimbă „placa” vaccinării în România: „Nu este vorba de o țintă, epidemiologic stăm foarte bine”. Pragul propus nu a fost atins
Se schimbă „placa” vaccinării în România: „Nu este vorba de o țintă, epidemiologic stăm foarte bine”. Pragul propus nu a fost atins
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, crede că scăderea numărului persoanelor care se vaccinează este temporară și spune că acum România nu are țintă de vaccinare, asta în contextul în care pragul de 5 milioane, stabilit inițial, pare să nu fie atins nici măcar la 1 iulie.
Valeriu Gheorghiță a spus că este un lucru vizibil că, ”într-adevăr, în ultima perioadă am observat o scădere a persoanelor care se adresează pentru vaccinare, pentru doza 1. Practic, vorbim despre o medie de 10.000 de persoane care se vaccinzează cu doza 1 în ultima perioadă”.
Cu toate acestea, el crede că este vorba doar despre o situaţie temporară.
”Noi considerăm că foarte probabil este o perioadă temporară în care avem aceste scăderi şi ne aşteptăm ca în prioada următoare numărul celor care vor fi vaccinaţi să fie în creştere, având în vedere reorganizarea activităţilor şi aducerea vaccinului mai aproape de beneficiari, în special în mediul rural”, a mai declarat Gheorghiţă, potrivit News.ro.
Totodată, după eșecul României de a atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, obiectiv stabilit de Florin Cîțu, Valeriu Gheorghiță evită să mai vorbească despre un nou prag.
”Nu este vorba despre o ţintă, epidemiologic avem rezultate foarte bune în acest moment. Rata de incidenţă este de 0,07 la mie, lucru care este foarte bun”, a declarat președintele CNCAV, Valeriu Ghoerghiță, întrebat care este ţinta de vaccinare acum.
Valeriu Gheorghiţă a recunoscut pe 19 mai că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, respectiv vaccinarea a 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, să poată fi atins. Gheorghiță, în schimb, a mai spus atunci că ținta de 5 milioane va fi atinsă ”cu siguranță” în prima parte a lunii iunie. Potrivit ultimului bilanț, pragul nu este atins nici acum. Până atunci, premierul și chiar președintele țării vorbeau de această țintă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor