Modernizarea infrastructurii rutiere și a infrastructurii traficului cicliștilor și a pietonilor, în Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 10 milioane de lei
Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări de construcții de drumuri, în cadrul proiectului „Revitalizarea si îmbunătăţirea calităţii vieţii din zona urbană arondată școlii Singidava”. Valoarea totală estimată a investiției este de 10.387.266,05, fără TVA.
Realizarea obiectivului de investiţii „Revitalizarea şi îmbunătăţirea calităţii vieţii din zona urbană arondată şcolii Singidava” – Categoria B – Modernizare străzi arondate şcolii gimnaziale „Singidava – Cugir” în legătură cu care se solicită realizarea serviciilor de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice a fost selectat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.
Investiţia cuprinde modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime totală de 6.300m, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliştilor şi a pietonilor.
Proiectul are ca scop facilitarea accesului la educaţie, creşterea nivelului de satisfacţie şi a mobilităţii populaţiei din oraşul Cugir, prin creşterea accesibilităţii elevilor la/de la Şcoala gimnazială Singidava, Cugir prin modernizarea căilor de acces rutiere şi pietonale, în lungime totală de 6.300 m si prin sporirea capacităţii de deplasare prin diverse mijloace de transport a populaţiei ca urmare a reabilitării infrastructurii rutiere şi pietonale care cumulează 6.300 m.
Obiectivul general al Proiectului constă în facilitarea accesului la educaţie, creşterea nivelului de satisfacţie şi a mobilităţii populaţiei din oraşul Cugir.
Obiectivul general al proiectului va fi atins prin îndeplinirea următoarelor obiective specifice:
1.OS1: Creşterea gradului de confort zilnic pe întreaga perioadă a anului şcolar pentru elevii care frecventează cursurile, prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii gimnaziale Singidava, Cugir.
2.0S2: Creşterea accesibilităţii elevilor la/de la Şcoala gimnazială Singidava, Cugir prin modernizarea căilor de acces rutiere şi pietonale, în lungime totală de 6.300 m.
3.0S3: Sporirea capacităţii de deplasare prin diverse mijloace de transport a populaţiei ca urmare a reabilitării infrastructurii rutiere şi pietonale care cumulează 6.300 m.
În cadrul acestei măsuri se vor realiza de asemenea Lucrări de semnalizare verticala (indicatoare de circulaţie) în scopul prevenirii posibilelor accidente de circulaţie.
Indicatoarele de circulaţie se vor amplasa conform proiectului de semnalizare rutiera. Indicatoarele rutiere se vor confecţiona şi monta conform SR 1848/1-2011, SR 1848/2-2011 şi SR 1848/3-2008.
Marcajele rutiere longitudinale care se vor aplica vor fi axiale (pe sectoare cu 2 benzi de circulaţie) si de delimitare a părţii carosabile de acostamente (pe străzile cu o singura banda de circulaţie). Se vor executa şi marcaje transversale de oprire, de cedare a trecerii, de trecere a pietonilor. Marcajele se vor executa conform SR 1848-7.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii