Rămâi conectat

Actualitate

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la BNR, într-un departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro. Care au fost criteriile de angajare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la BNR, într-un departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro. Care au fost criteriile de angajare

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, a anunțat marți că Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro.

Criteriul de selectare a Vioricăi Dăncilă, dar și a lui Ioan Mircea Pașcu, ambii foști europarlamentari, este nevoia de „oameni care deschid uși în Europa”, a explicat Adrian Vasilescu.

Banca Națională a României va înființa cinci birouri specializate, în vederea trecerii la moneda euro, a spus Adrian Vasilescu marți. Aceste birouri vor completa Comitetul de trecere la moneda euro, care funcționează de 14 ani, a mai arătat consilierul guvernatorului BNR.

Cele cinci birouri sunt : Biroul Euro, Biroul Bănci Centrale, Biroul Monede Digitale, Biroul de Economie Verde.

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului de Economie Verde, a precizat Adrian Vasilescu, adăugând că postul este remunerat, însă nu intră în categoria celor pentru care veniturile sunt publice.

Și Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar și fost vicepreședinte al Parlamentului European, va fi cooptat și se va ocupa de probleme de strategie politică, a mai arătat consilierul BNR.

Criterii de angajare: Oameni care deschid uși în Europa

El a explicat criteriile care au stat la baza selectării Vioricăi Dăncilă în echipa BNR, criterii legate de activitatea de lobby: „Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

Adrian Vasilescu a făcut referire și la momentele când cei pe care îi angajează acum atacau Banca Națională de pe poziții politice.

„Instituția asta (BNR – n.r.) nu are o memorie afectivă. Instituția asta are o memorie instituțională. Instituția asta în momentul de față are nevoie de oameni care să deschidă uși. Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Națională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanță. Important este la această oră ce uși poți să deschizi în Europa”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea