Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Bărbații care poartă barbă sunt mai expuși riscului de a fi infectați cu noul coronavirus: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Având în vedere că părul facial poate împiedica ajustarea perfectă a măştii sanitare, se pare că bărbaţii care poartă barbă au un risc mai mare de a se infecta cu Covid-19, au avertizat autorităţile sanitare peruaneE.

Acestea sunt concluziile unui studiu despre aerosoli şi filtrarea microparticulelor suspendate în aer, realizat de Institutul Naţional de Sănătate (INS) din Peru.

Manuel Chávez Ruiz, cercetător la INS, susţine că barba se interpune între faţă şi mască şi reduce astfel eficienţa acesteia pentru a combate proliferarea virusului.

INS notează într-un comunicat că, în funcţie de lungimea şi grosimea bărbii, se creează un spaţiu între faţă şi protecţia măştii, sporind astfel posibilitatea ca virusul să pătrundă prin aceste orificii şi duc la îmbolnăvirea de COVID-19.

Chávez Ruiz a explicat că bărbaţii au între 20 şi 80 de fire de barbă pe centimetrul pătrat, iar spaţiul liber dintre acestea este de o mie de ori mai mare decât dimensiunea unei particule de aerosol ce ar putea conţine virusul SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

Autorităţile sanitare peruane au avertizat, în acest sens, că spaţiile dintre firele de barbă oferă „o probabilitate înaltă de a reţine micropicături şi particule virale suspendate în aer care pătrund printre spaţiile libere ale măştii”.

Experţii au explicat că părul facial are un strat hidrofob care face ca micropicăturile să alunece, sporind astfel riscul de contagiere a persoanelor cu barbă.

„Ar fi convenabil ca barba să fie tunsă şi spălată corect şi, mai ales, să nu fie atinsă în mod frecvent”, se precizează în comunicat.

Potrivit datelor oficiale, Peru a înregistrat în total 1.858.239 de cazuri şi 64.691 de decese de COVID-19. În prezent, 13.660 de persoane sunt spitalizate, dintre care 2.660 sunt internate la terapie intensivă, conform agerpres.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea