Rămâi conectat

Sport

Meci de gală pe Cetate 2, sâmbătă, la ora 11.00: CSU Rugby Alba Iulia are parte de un adversar titrat, RC Grivița București

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 8 mai, începând de la ora 11.00, pe terenul doi al Stadionului “Cetate”, echipa de rugby a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va susține cel de al doilea meci intern în cadrul Diviziei Naționale de Seniori, al doilea eșalon valoric al sportului cu balonul oval din România, împotriva formației RC Grivița București.

Vorbim despre o dispută de gală, o adevărată sărbătoare, o partidă în compania Griviței București, una dintre cele mai titrate echipe din rugby-ul autohnon, fondată în 1932. Formația bucureșteană este deținătoarea a 12 titluri de campioană națională și este câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1964 (competiție desfășurată fără participarea echipelor britanice). CSU Rugby Alba Iulia, debutantă în DNS, a jucat până acum trei partide oficiale, toate încheiate cu înfrângeri (0-95 cu CS Năvodari, 7-74 cu RC Bârlad, pe teren propriu și 6-55 cu CSM Galați).

Formația din capitală este pe poziția a treia a ierarhiei, cu 9 puncte, fiind devansată de CSM Galați (15 puncte) și RC Bârlad (14 puncte). În actuala ediție RC Grivița a câștigat pe teren propriu întâlnirile cu Bucovina Suceava (36-25) și CSUAV Arad (22-5) și a pierdut în deplasarea de la Gura Humorului (13-21). Istoricul albaiulian Marius Rotar, creatorul și coordonatorul principal al CSU Rugby Alba Iulia, ne-a declarat: „Noi am încercat anul trecut să disputăm un meci amical în compania Griviței, dar nu s-a putut. Iată că acum ne vom întâlni într-o partidă oficială, ceea ce pentru noi este un vis împlinit și acest fapt îmi pare cel mai important. Scopul nostru principal, prin participarea anul acesta în DNS, este acela de a progresa și a învăța de la echipe obișnuite să joace de foarte mulți ani la acest nivel. Prin urmare, disputa cu Grivița este un extraordinar prilej de mobilizare și un îndemn de a ne autodepăși. Ne pare rău că această partidă se va desfășura fără spectatori, dar, prin mesajele pe care le primim permanent prin diverse canale de comunicare, simțim că foarte multă lume din oraș și nu numai este alături de noi și ne susține în mod necondiționat. Încrederea oamenilor în noi și bucuria, care nu se compară cu nimic pe lume, a faptului că îi reprezentăm ne obligă să încercăm să facem tot ce putem pentru un meci reușit”.

Lotul echipei albaiuliene pentru această partidă este compus din Csongor Kis Gal, Nicolae Marin, Vasile Băgăcean, Alin Gog, Andrei Moldovan, Sorin Cerceș, Bogdan Șoptirean, Adrian Socaciu, Andrei Ștefan, Călin Cristian Curta (căpitan),  Oscar Ivănuș, Florin Coge, Paul Matei, Alin Lechințan, Andrei Opriș, Alexandru Kontrat, Paul Mic, Adrian Marcu, Andrei Borz, Mihai Cozma, Bogdan Pârvu, Cristian Gavra și Cătălin Balcău. Antrenorul echipei CSU Rugby Alba Iulia este Sergiu Pop. Partida va fi arbitrată de brigadă formată din Lucian Ravăr (Brașov), Constantin Szavuy (Brașov) și Cătălin Voinea (Ploiești). Au fost două săptămâni de pauză în DNS, întrerupere cauzată de Sărbătorile Pascale, iar runda următoare CSU Alba Iulia se va deplasa la Suceava (sâmbătă, 15 mai, ora 11.00).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea