Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Petrecerea celui mai cunoscut INTERLOP din Alba Iulia, sfârșită cu AMENZI după ce a fost postată pe internet

Ziarul Unirea

Publicat

în

A fost petrecere mare în 23 februarie 2021, într-un club din Alba Iulia. Interlopul Raul Rus, zis Pricu, și-a sărbătorit cu mare fast ziua de naștere.

La eveniment au fost invitați mai mulți cunoscuți ai acestuia, foști și actuali membri ai lumii interlope. Petrecerea s-a desfășurat într-un spatiu interior, fară respectarea niciunei masuri de protecție sanitara.

A fost prima data după mulți ani, când Pricu a putut să își sărbătorească ziua de naștere alaturi de rude și prieteni la Alba Iulia, acesta fiind plecat mult timp din tara apoi închis după o condamnare din 2014.

YouTube video

A doua zi după eveniment, Pricu a postat pe Facebook un videoclip de la petrecere. Politia s-a sesizat și după câteva zile de cercetări au fost aplicate, în total, noua amenzi în valoare de 5.000 de lei. Au primit sancțiuni opt participanți, printre care și sărbătoritul, iar administratorul localului a fost amendat cu 1.000 de lei. De asemenea, a fost informat DSP-ul pentru luarea unor masuri privind funcționarea localului.

Cine este interlopul Pricu

Răul Rus și-a făcut apariția în luma interlopa din Alba Iulia la mijlocul anilor ’90. A evoluat rapid și a ajuns să fie liderul interlopilor care controlau viață de noapte din oraș. Gruparea pe care o conducea a fost implicata în nenumărate activități infracționale cu violenta, care au dus la rănirea grava a unor persoane. Controlau activitățile de prostituție în care erau implicate și tinere minore. De asemenea, erau cunoscuți pentru faptul că solicitau cu forță taxa de protecție. Inamicii principali erau o alta grupare, formata în special din persoane de etnie roma.

Timp de aproape 10 ani, Alba Iulia a fost scena unor veritabile „batalii” intre aceste grupări infracționale. Polițiștii deschideau dosare pentru tentative de omor, tălharii, răpiri, proxenetism, trafic de minori și alte infracțiuni cu violenta. Se făceau arestări, dar violentele reizbucneau după ce interlopii reveneau în strada. Dominația lui Pricu asupra lumii interlope locale a durat până în 2004, când a fugit din tara, conștient că urma să fie arestat.

A fost reținut în Spania și returnat în Romania. Era acuzat de tălhărie și lipsire de libertate după ce, împreună cu alti „tovarăși”, a dus o tânără minora pe malul răului Mureș, unde aceasta a fost agresata și lașata dezbrăcată. Răul Rus nu a mai ieșit din închisoare pentru că, intre timp, a fost condamnat la aproape 8 ani după gratii pentru infracțiuni de mare violenta. A fost eliberat condiționat în 2008, cu un rest de pedeapsa de 1.027 de zile.

Revenit acasă, Pricu și-a reluat activitățile infracționale. A ajutat ilegal un fost coleg de celula de la Aiud să fie eliberat mai repede, fiind trimis în judecata, în 2011, de procurori DNA pentru complicitate la dare de mita. În 2014 a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Tot în perioada 2008 – 2010 a aderat la o noua grupare în care se ocupa de proxenetism și trafic de persoane. În 2010, Pricu, însă, a apucat să fuga din nou, înainte de descinderile care s-au finalizat cu arestarea a peste 10 persoane. De data aceasta, desi era urmărit la nivel european și international, nu a fost găsit de autorități timp de 7 ani. A fost condamnat, în final, la 5 ani de închisoare. Pricu a revenit în tara, în martie 2017 și a stat închis până în 2020, fiind liberat, de asemenea, condiționat.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea