Rămâi conectat

Societate

650 de elevi au fost evacuaţi la Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 10 februarie, la ora 10.45, la iniţiativa Consiliului Elevilor de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia a avut loc un exerciţiu de alarmare în caz de incendiu, organizat împreună cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Pericolul a fost anunţat cu o talangă de către doi elevi. În numai două minute şi jumătate, sub îndrumarea prof. Traian Onea, responsabilul Comisiei PSI a liceului, toţi cei aproximativ 650 de liceeni prezenţi la cursuri, împreună cu profesorii lor şi cu directorul Ioan Marinescu, au fost evacuaţi din cele două corpuri de clădire, adunându-se în curte.
Lt. col. Felix Pintea, adjunct al inspectorului-şef al ISU Alba, a apreciat atât faptul că elevii au părăsit sălile de clasă în ordine, fără să alerge şi fără să provoace panică, cât şi timpul în care elevii au reuşit să scape de sub ameninţarea focului. După ce a anunţat că vor primi şi pliante informative cu modul de acţiune în situaţii de urgenţă, ofiţerul le-a reamintit câteva dintre normele care trebuie respectate în cazul izbucnirii unui incendiu: să închidă uşile şi geamurile încăperilor pentru a limita propagarea flăcărilor, să se deplaseze pe lângă ziduri, să nu bocheze căile de acces, etc.
Profesorilor le-a cerut ca, odată ajunşi în curte, să facă imediat prezenţa şi să ia măsuri în eventualitatea apariţiei necesităţii organizării operaţiunii de salvare a elevilor despre care ştiau că fuseseră prezenţi la cursuri, dar s-au dovedit a fi absenţi la apelul efectuat după evacuare. De asemenea, lt. col. Felix Pintea a spus că asemenea exerciţii pot fi efectuate pe viitor doar de către unitatea şcolară, crescând însă complexitatea situaţiilor de urgenţă, care trebuie adaptate de la general la particular.
„Consiliul Elevilor a avut iniţiativa de a organiza această acţiune deoarece este preocupat de siguranţa elevilor colegiului. Am dori să încheiem parteneriate cu instituţiile şi organizaţiile abilitate, cum sunt ISU Alba, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Centrul Judeţean Antidrog. Îmi pare rău că unii colegi nu au fost suficient de atenţi la explicaţiile domnului ofiţer de la Pompieri, dar cred că ei vor fi în primul rând cei afectaţi în cazul izbucnirii unui incendiu, deoarece nu vor şti exact cum să acţioneze”, a declarat eleva Georgiana Petcu, vicepreşedintele Consiliului Elevilor al Colegiului Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Sărbătoare 26 iulie 2024: Ce sfinți se pomenesc astăzi 

Bera Larisa

Publicat

în

Sărbătoare 26 iulie 2024: Ce sfinți se pomenesc astăzi Vineri, 26 iulie 2024, românii îi prăznuiesc pe Sfantul Cuvios Ioanichie Schimonahul şi Sfântul Ermolae, sfinţi cu care românii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi. Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul este unul din cei mai renumiţi sihastri care s-a nevoit pe Valea Chiliilor în primele decenii ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea