Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Zona magazinului Unirea, împânzită de tarabe pline de mărțișoare pentru ca albaiulienii să aleagă cele mai frumoase cadouri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zona magazinului Unirea din centrul Municipiului Alba Iulia, a fost, și în acest an, „inundată” de comercianții de mărțișoare.

Citește și: Mesaje de 1 martie  • Mesaje de MărţişorMesaje de primăvară, SMS -uri, FELICITARI de 1 martie

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini în care prezintă mobilizarea comercianților pentru ca albaiulienilor să le fie la îndemână achiziționarea mărțișoarelor pentru doamne și domnișoare.

Aleea pietonala a magazinului Unirea este un loc cunoscut de foarte mulți ani ca zonă unde cetățenii pot căuta cele mai frumoase cadouri pentru 1 martie, într-o gamă diversificată precum mărțișoare, broșe, brățări sau chiar flori naturale.

YouTube video

Cu mult timp în urmă, pe data de 1 martie, mărțișorul se daruia inainte de rasaritul soarelui, copiilor si tinerilor – fete si baieti deopotriva. Șnurul de martisor, alcatuit din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru, reprezinta unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric.

Șnurul era fie legat la mana, fie purtat in piept. El se purta de la 1 martie pana cand se aratau semnele de biruinta ale primaverii: se aude cucul cantand, înfloresc ciresii, vin berzele sau randunelele. Atunci, martisorul fie se lega de un trandafir sau de un pom inflorit, ca sa ne aduca noroc, fie era aruncat in directia de unde veneau pasarile calatoare, rostindu-se: „Ia-mi negretele si da-mi albetele”.

[nggallery id=8105]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea