(P) Ai cel puțin 5 motive să faci pasul către o stație de călcat
Nimeni nu și-a declarat iubirea eternă față de călcatul hainelor. Nu există campionate ținute la nivel internațional, bloguri care să trateze cele mai bune strategii de netezire a cutelor nu știm să existe, iar știrile nu conțin „breaking news” care să implice gospodine surprinse în febra călcatului.
Așadar, pasiunea pentru călcat rufe se manifestă foarte rar. Pentru noi, restul, e nevoie de o cale cât mai eficientă de la rufe șifonate la ținute prezentabile. Cea mai la îndemână soluție este fierul de călcat, însă următoarele rânduri sunt dedicate stației de călcat și motivelor pentru care noi credem că ți s-ar potrivi mai bine.
Pentru cei care au mult de călcat
Ai putea crede că o stație de călcat te dezavantajează, deoarece este mai voluminoasă și uneori chiar mai scumpă decât un fier de călcat clasic. Totuși, o stație de călcat îți oferă un avantaj important: unitatea externă care generează aburul și este esențială pentru o călcare de bună calitate.
În timp ce un fier de călcat obișnuit poate stoca o cantitate mică de apă și nu oferă o cantitate destul de generoasă de abur, o stație de călcat permite călcarea unui număr mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a mai fi nevoie să reumpli recipientul.
Mai performantă și mai rapidă
Aburul generat de către o stație de călcat este uscat, nu umed, un detaliu important în călcarea hainelor cu mai multe straturi de materiale. Acest tip de abur permite eliminarea cutelor fără afectarea materialului, cu o mișcare ușoară și efort minim.
Mai ușoară
Te îngrijorează dimensiunea unei stații de călcat versus un fier de călcat normal? Ai fi surprins să afli că, în cadrul stației de călcat, greutatea fierului în sine este mai redusă decât în cazul unui fier de călcat clasic, datorită lipsei rezervorului de apă.
Este adevărat că volumul total al unei stații este mai mare decât al unui fier de călcat. Totuși, atunci când calci, vei ține în mână doar fierul în sine, care nu mai are atașat un rezervor de apă, precum un fier clasic.
Fără arsuri
Folosirea unei stații de călcat cu abur separă talpa fierului și material călcat, practic eliminând riscul de lipire. Mai mult, unele modele de stație de călcat permit setarea temperaturii aburului la un nivel mai mare decât cea a fierului de călcat în sine, permițând protecția țesăturilor. Astfel, nu există riscul arderii hainelor în contact cu temperatura ridicată.
În loc de steamer
Probabil cel mai inovator avantaj pe care ți-l oferă o stație de călcat performantă este acela că poate călca inclusiv pe verticală, datorită puterii aburilor. Vei putea călca ușor perdele, draperii sau haine așezate direct pe umeraș, înlocuind astfel necesitatea achiziționării unui steamer vertical separat.
Când vine vorba de alegerea dint o stație de călcat sau un fier clasic, funcțiile fac diferența și le sporesc performanța . Un sistem dublu de curățare anti-calcar, încărcare continuă cu apă, sistem anti-îngheț, panou de control electric, funcție de ventilație – sunt doar câteva din funcțiile pe are o stație de călcat ți le poate oferi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act