VIDEO| Lucrările la Transalpina de Apuseni avansează vizibil: Cum arată acum cel mai spectaculos drum din județul Alba
Lucrările de modernizare a Transalpinei de Apuseni avansează în ritm susținut, semn bun că lucrarea va fi finalizată la timp.
”Ne bucurăm să constatăm că lucrările avansează în ritm susţinut. Lucrarea va fi finalizată şi mai repede, astfel încât oamenii să se bucure de această minunată investiţie pe care Consiliul Judeţean Alba o realizează. Suntem mulţumiţi de ritmul lucrării, chiar dacă a plouat. Constatăm că firma îşi face treaba. O suprafaţă destul de mare din acest drum este, deja, bună pentru circulat, chiar dacă nu am ajuns la faza de asfalt”, spune Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba
Lucrările sunt o investiție prin Programul Operațional Regional în valoare de 40 milioane de euro, iar până în momentul de față s-au executat ample lucrari de terasamente pe 32 km din lotul I.
Lucrările de modernizare au început și pe lotul II, s-au executat variante ocolitoare pentru podurile care vor fi executate. Toate situațiile de lucrări care au fost depuse la beneficiar, la Consiliul Județean, au fost achitate, aproape 6 milioane de lei.
Marius Hațegan consideră ca lucrările se află într-o situație destul de bună, având în vedere că ordinul de începere al lucrărilor a fost dat doar acum 5 luni.
Lucrările lotului I au ajuns pana intre Râmeț si Ponor, pana aici au fost realizate terasamente, lărgiri de drum, poduri, podețe. S-a intervenit masiv la fundația drumului, pe aproximativ 32 de km din cei 78 din totalul lungimii.
Ion Dumitrel declară că drumul este practicabil pe mai bine de 40% din lungime și îndeamnă ,nu doar locuitorii județului Alba, să îndrăznească să vadă cum se lucrează pentru a putea face deosebirea dintre drumul neasfaltat și drumul în condițiile actuale.
Acest drum va fi completat de drumul din Sălciua până la primăria din Ponor și coborârea de la primăria din Râmeț până la Mănăstire, este un proiect pe care aceștia il pregătesc si îl vor depunde pentru altă finanțare pentru fonduri europene.
Ion Dumitrel spune că împreună cu colegii de la Consiliul Județean au depus un proiect prin care drumul de la Întregalde, care a fost realizat până după centrul de comună, să poată continua modernizarea, de la anul, până în Mogoș și Valea Barnei astfel completând toate obligațiile pe care Consiliul Județean Alba le are pentru această zonă minunată din județ.
Acest drum pe care îl lucrăm acum nu este destinat numai localnicilor, este destinat în primul rând locuitorilor județului Alba pe care cei doi îi invită să cunoască cu adevărat județul și frumusețile sale și invită românii să vadă cel mai frumos județ din România, județul Alba.
Lucrările lotului II au început la Bucium și la Mogoș, unde trebuie construite 6 poduri noi și un pod nou la Ponor. Variantele ocolitoare ale drumului au fost deja realizate pentru a putea începe lucrările lotului II.
”Mă bucură că deja s-a atacat şi lotul 2, unde s-au realizat lucrări pentru variante ocolitoare la toate podurile care vor fi executate. Suntem în grafic. Toate situaţiile de lucrări care au fost depuse până în prezent la Consiliul Judeţean au fost plătite. Discutăm de aproape 6 milioane de lei. Au trecut doar 5 luni de când a fost dat termenul de începere şi suntem într-o situaţie destul de bună. Pe o parte din drum se poate circula deja foarte bine”, susţine Marius Haţegan, vicepreşedintele CJ Alba, care coordonează proiectul.
Investiția este de 3 ani de zile, astfel data finalizării este estimată în anul 2023, în primăvară, conform contractului. Totuși aceștia speră ca lucrările să ajungă la finalitate mai repede.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2024 ALBA – TURUL I | Prezența la vot la ora 12:00 în județ și 16,28 % la nivel național
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2024 ALBA – TURUL I | Prezența la vot la ora 12:00 în județ și 16,28 % la nivel național În județul Alba, 42.529 de votanți și-au exprimat dreptul la vot până la ora 12:00, adică 14,04 %, cu o preponderență în mediul urban. La nivel național, prezența la vot la ora 12:00 […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918