Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Străzile din Daia Română vor fi modernizate printr-o investiție de peste 770.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În permanentă dezvoltare: Străzile din Daia Română vor fi modernizate printr-o investiție de peste 770.000 de lei

Comuna Daia Română se află într-o permanentă dezvoltare, iar primarul Visarion Hăprian dorește suplimentarea lucrărilor de modernizare a străzilor din satul cu aproape 3.000 de locuitori. Primarul, care se află la conducerea comunei, încă din anul 2008, a reușit să ridice standardele infrastructurale ale la standardele unui oraș. 

Potrivit Caietului de sarcini, necesitatea modernizării infrastructurii rutiere vine din nevoia de a crea o rețea de străzi de acces public în vederea sporirii standardului de viață al locuitorilor comunei. Reabilitarea drumurilor și străzilor reprezintă principala necesitate a autorității locale în ceea de privește infrastructura de acces.

Așadar, se dorește completarea în profilul transversal cu elemente de scurgerea apelor, respectiv rigole de acostament, rigole triunghiulare, șanțuri trapezoidale în afara platformei și accese la proprietăți, conform documentației întocmite.

Oportunitatea reabilitării drumurilor și străzilor este asigurată de finanțarea din Programul Național de Dezvoltarea Ruarală, valoarea totală a lucrărilor fiind de 770.394,55 lei.

Aceste lucrări suplimentare sunt necesare întrucat pe străzile reabilitate în cadrul investiției mai sunt sanțuri de pămant, iar pentru protejarea și stabilitatea carosabilului sunt necesare realizarea de lucrări care să asigure scugerea optimă a apelor.

De asemenea pe unele străzi, ca urmare a realizării covorului asfaltic, accesele la proprietăți sunt sub nivelul carosabilului, intrarea cu utilaje și autovehicule în curți se face cu dificultate și pot deteriora structura acestuia, iar unele accese sunt stricate sau infundate, astfel se impune realizarea de accese noi pentru realizarea continuității șanțului.

„Sunt adeptul primarului care face administraţie, nu politică. Vreau ca prin fiecare proiect implementat să putem arăta localităţilor urbane că şi în mediul rural se poate avea confortul unui municipiu sau al unui oraş”, spune Visarion Hăprian primarul comunei Daia Română.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea