Străzile din Daia Română vor fi modernizate printr-o investiție de peste 770.000 de lei

În permanentă dezvoltare: Străzile din Daia Română vor fi modernizate printr-o investiție de peste 770.000 de lei

Comuna Daia Română se află într-o permanentă dezvoltare, iar primarul Visarion Hăprian dorește suplimentarea lucrărilor de modernizare a străzilor din satul cu aproape 3.000 de locuitori. Primarul, care se află la conducerea comunei, încă din anul 2008, a reușit să ridice standardele infrastructurale ale la standardele unui oraș. 

Potrivit Caietului de sarcini, necesitatea modernizării infrastructurii rutiere vine din nevoia de a crea o rețea de străzi de acces public în vederea sporirii standardului de viață al locuitorilor comunei. Reabilitarea drumurilor și străzilor reprezintă principala necesitate a autorității locale în ceea de privește infrastructura de acces.

ELIT

Așadar, se dorește completarea în profilul transversal cu elemente de scurgerea apelor, respectiv rigole de acostament, rigole triunghiulare, șanțuri trapezoidale în afara platformei și accese la proprietăți, conform documentației întocmite.

Oportunitatea reabilitării drumurilor și străzilor este asigurată de finanțarea din Programul Național de Dezvoltarea Ruarală, valoarea totală a lucrărilor fiind de 770.394,55 lei.

Aceste lucrări suplimentare sunt necesare întrucat pe străzile reabilitate în cadrul investiției mai sunt sanțuri de pămant, iar pentru protejarea și stabilitatea carosabilului sunt necesare realizarea de lucrări care să asigure scugerea optimă a apelor.

De asemenea pe unele străzi, ca urmare a realizării covorului asfaltic, accesele la proprietăți sunt sub nivelul carosabilului, intrarea cu utilaje și autovehicule în curți se face cu dificultate și pot deteriora structura acestuia, iar unele accese sunt stricate sau infundate, astfel se impune realizarea de accese noi pentru realizarea continuității șanțului.

„Sunt adeptul primarului care face administraţie, nu politică. Vreau ca prin fiecare proiect implementat să putem arăta localităţilor urbane că şi în mediul rural se poate avea confortul unui municipiu sau al unui oraş”, spune Visarion Hăprian primarul comunei Daia Română.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...