Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 15 decembrie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iarna aduce un nou val de frig, ploi, lapoviţă şi ninsori și se instalează se instalează peste Români. Conform Adminstraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), care a publicat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţilor pentru intervalul 2 – 15 decembrie, se anunţă vreme rea în următoarea perioadă.

Temperaturile vor scădea sub pragul de îngheţ în mai multe zone, după care vor creşte uşor în intervalul 7 – 10 decembrie. Nu scăpăm de ploi, lapoviţă şi ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 10 decembrie.

Maxime peste cele normale în Transilvania

Intervalul va debuta cu o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea, când minimele vor fi negative în toată regiunea şi se vor situa într-un ecart mediu de -8…-3 grade; valorile diurne vor fi în general de 0…4 grade. Ulterior, încălzirea vremii va determina în perioada 7-10 decembrie înregistrarea unor temperaturi mediate regional de 4…8 grade ziua şi de -2…1 grad noaptea.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză estimările prognostice indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori -mai ales cele maxime peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Minus 12 grade la munte

La începutul intervalului va fi o vreme rece, cu valori medii de -6…-2 grade ziua şi -12…-8 grade noaptea. Între 6 şi 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere, astfel că maximele se vor încadra între 2 şi 6 grade, iar minimele între -5 şi -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi din nou în creştere începând cu 10 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 – 4 septembrie 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi maxime de până la 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

3 – 4 septembrie 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi maxime de până la 37 de grade ANM a emis marți, 3 septembrie, noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă în Alba și alte județe din țară, valabile până miercuri, 4 septembrie. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea