Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Amenzi și avertismente pentru șase bărbați și un minor prinși de jandarmi la pescuit fără permis sau autorizație

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Amenzi și avertismente pentru șase bărbați și un minor prinși de jandarmi la pescuit fără permis sau autorizație

În urma desfășurării unor acțiuni punctuale pentru combaterea braconajului piscicol pe râul Mures, în zona localității Ocna Mures, echipaje de jandarmi ale Detașamentului de Jandarmi Aiud, au depistat 7 persoane care pescuiau fără a deține documente legale.

Cei 7 bărbați din localitățile Unirea și Ocna Mureș printre care un minor, au fost observați în decursul zilei de marți, 26 noiembrie, a.c. în timp ce pescuiau, fără să dețină permis sau autorizație de pescuit. Aceștia au fost sancționați în baza prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura cu amenzi contravenționale în valoare totală de 5.100 și trei avertismente.

De asemenea, tot în decursul zilei de 26 noiembrie, jandarmii au observat în zona unui magazin alimentar din localitatea Unirea, două persoane cu vârste de 31, respectiv 36 de ani, care consumau băuturi alcoolice. Aflându-se într-un loc public și în baza Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, aceștia au fost sancționați cu avertisment și amendă în valoare de 100 de lei.

Ținem să precizăm faptul că, acțiunile pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, cât și a comercializării ilegale vor continua și în perioada următoare.

Pentru a preveni apariţia unor astfel de fapte reamintim cetăţenilor prevederi ale O.U.G. 23/2008 – actualizată – privind pescuitul şi acvacultura: fapta de “ neprezentare a permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile ” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei. De altfel, „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz- pescuitul cu lanseta folosind plasă monofilament”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 200 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, la sfârșit de săptămână: Polițiștii au reținut 18 permise de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 200 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, la sfârșit de săptămână: Polițiștii au reținut 18 permise de conducere În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea