Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bianca Andreescu, românca din Canada, „regina” de la US Open. Jucătoarea de tenis a învins-o în minim de seturi pe titrata Serena Williams

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bianca Andreescu, în vârstă de 19, o jucătoare de tenis de origine română care s-a născut și locuiește în Canada, a reușit o performanță deosebită după ce a învins-o pe Serena Williams (38 de ani), în finala turneului de grand slam US Open de la New York, cu scorul de 6-3, 7-5. Ca urmare a acestei victorii, Bianca va urca până pe locul 5 în clasamentul WTA.

Jucătoarea canadiană de origine română a câștigat partida cu americanca Serena Williams, impunându-se într-o oră și 42 minute, într-un meci în care sextuplei campioane la Flushing Meadows nu i-a ieșit nimic în primul set, însă a revenit surprinzător în setul al doilea.

În primul set, Serena Williams, sextuplă campioană la Flushing Meadows, nu a reușit puncte câștigătoare, nu a pus în teren aproape deloc primul serviciu, iar Bianca Andreescu a profitat din plin de nereușitele americancei și a câștigat categoric, scor 6-3.

Al dolea set însă a marcat revenirea americancei, care a reușit surprinzător un break în setul secund, la 5-1 pentru Bianca Andreescu, și apoi a egalat scorul la 5, în apaluzele miilor de americani din tribune.

Jucătoarea canadiană de origine română și-a fructificat însă decisiv serviciul apoi, scor 7-5, și a câștigat, la 19 ani, trofeul de la US Open, obținând astfel primul titlu de Grand Slam din carieră.

Este a doua oară în ultima lună când Serena Williams pierde în fața Biancăi Andreescu, cele două jucătoare de tenis întâlnindu-se anterior în finala de la Toronto, atunci când americanca a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la spate și i-a oferit practic jucătoarei canadiene de origine română cel de-al doilea trofeu al carierei.

sursa: stiripesurse.ro

sursa foto: wtatennis.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea