Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ALDE a ieșit de la guvernare. Declarațiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ALDE a ieșit de la guvernare în urma discuțiilor de astăzi cu doamna Prim-Ministru. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut declarații după ședința partidului și a anunțat că va ieși de la guvernare și va trece în opoziție.

Principalele declarații făcute de Tăriceanu:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Ședința delegației permanente s-a încheiat și câteva decizii importante s-au luat.

Azi dimineață, la ora 10, am avut o întâlnire cu doamna Dăncilă, în legătură cu salvarea situației, cu rămânerea sau părăsirea coaliției de guvernare.

Am așteptat de la doamna prim-ministru să îmi spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării, care să presupună mai multe componente, și anume un nou program de guveranre, o echipă guvernamentală restructurată, un număr de secretari de stat reduși la jumătate, cu cabinetele diminuate în mod corespunzător, în așa fel încât să ușurăm aparatul administrativ, o proiecție pentru rectifiarea bugetară de anul acesta.

Rectificarea care s-a produs în august este una nesustenabilă. Abordarea unor probleme aș spune pe care nu putem să le ignorăm, precum perecepția publică legată de slaba competență a Guvernului și a administrației și așa mai departe.

La toate aceste întrebări pe care le-am avut și așteptam un răspuns favorabil, în sensul în care se conștientizează necesitatea acestor măsuri, pentru ca guvernarea să poată continua, din păcate nu am avut niciun fel de contra-propunere. I-am spus doamnei prim-ministru că voi merge în fața delegației permanente și le voi prezenta situația exact așa cum este. Și colegii au luat decizia de a se renunța la continuarea guvernării împreună alături de PSD.”

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, refuză să își dea demisia și a purtat convorbiri cu Viorica Dăncilă, pentru a rămâne în Guvern.

Potrivit surselor, conducerea ALDE a votat ieșirea de la guvernare.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea