Ziarul Unirea

ALDE a ieșit de la guvernare. Declarațiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu

ALDE a ieșit de la guvernare în urma discuțiilor de astăzi cu doamna Prim-Ministru. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut declarații după ședința partidului și a anunțat că va ieși de la guvernare și va trece în opoziție.

Principalele declarații făcute de Tăriceanu:

ELIT

”Ședința delegației permanente s-a încheiat și câteva decizii importante s-au luat.

Azi dimineață, la ora 10, am avut o întâlnire cu doamna Dăncilă, în legătură cu salvarea situației, cu rămânerea sau părăsirea coaliției de guvernare.

Am așteptat de la doamna prim-ministru să îmi spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării, care să presupună mai multe componente, și anume un nou program de guveranre, o echipă guvernamentală restructurată, un număr de secretari de stat reduși la jumătate, cu cabinetele diminuate în mod corespunzător, în așa fel încât să ușurăm aparatul administrativ, o proiecție pentru rectifiarea bugetară de anul acesta.

Rectificarea care s-a produs în august este una nesustenabilă. Abordarea unor probleme aș spune pe care nu putem să le ignorăm, precum perecepția publică legată de slaba competență a Guvernului și a administrației și așa mai departe.

La toate aceste întrebări pe care le-am avut și așteptam un răspuns favorabil, în sensul în care se conștientizează necesitatea acestor măsuri, pentru ca guvernarea să poată continua, din păcate nu am avut niciun fel de contra-propunere. I-am spus doamnei prim-ministru că voi merge în fața delegației permanente și le voi prezenta situația exact așa cum este. Și colegii au luat decizia de a se renunța la continuarea guvernării împreună alături de PSD.”

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, refuză să își dea demisia și a purtat convorbiri cu Viorica Dăncilă, pentru a rămâne în Guvern.

Potrivit surselor, conducerea ALDE a votat ieșirea de la guvernare.

sursa: stirileprotv.ro

Adela SPĂTAR