Rămâi conectat

Curier Județean

UPDATE final – FOTO: Jidveian, Bleahu, Rus sau Morar? A început şedinţa în care se hotărăşte cine va fi noul decan al Baroului Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

UPDATE 11.33: Avocatul Ioan Rus a fost ales noul decan al Baroului de avocaţi Alba

În jurul orei 14.30 a început în amfiteatrul A9 din incinta Universităţii „1 Decembrie 1918” Adunarea Baroului Alba care urmează să voteze viitorul decan al Baroului Alba pe unul dintre cei patru avocaţi intraţi în cursă: Victor Bleahu, Olga Jidveian,  Daniel Morar şi Ioan Rus.

În prima fază se membrii baroului se întrunesc în Adunarea Ordinară şi ulterior în Adunarea Extraordinară a Baroului, aceasta din urmă fiind cea care decide prin vot noul decan.

Sunt prezenţi la şedinţă circa 224 din cei 263 de membrii ai Baroului. Pâna acum (n.r. 15.20) a fost ales prin vot prezidiul Adunării,  compus din urmatorii: Radu Octavian, Carla Luncian, Paul Mircea Teodorescu  si Adriana Ursa.

Acum se citeşte şi se votează descărcarea de gestiune a conducerii actuale a baroului, condus de Doina Scutea, căreia legea nu îi permite să mai candideze pentru un nou mandat.

Urmează Adunarea Extraordinară a Baroului  Alba care este şi eligivă. Ea va fi prezidată de avocatul cel mai în vârstă prezent în sală, ajutat de cei patru avocaţi din prezidiu, menţionaţi anterior.

UPDATE ora 20.50: Până la această oră a votat aproximativ o treime dintre avocaţii cu drept de vot. Majoritatea avocaţilor din Câmpeni a  plecat după vot acasă, fapt care l-ar putea dezavantaja pe Daniel Morar, în eventualitatea în care ar fi nevoie de organizarea unui al doilea tur de scrutin, tot în această seară. Cei mai mulţi avocaţi din Câmpeni îl susţin pe Morar, care este originar chiar din localitate, iar dacă nici unul dintre cei trei candidaţi rămaşi în joc nu va întruni 50%+1 din voturi, respectiv circa 111 din aproximtiv 220, se va face un nou tur de scrutin. Un fapt inedit este că bătălia pentru decan al baroului se duce între doi moţi: Ioan Rus din comuna Albac şi Daniel Morar din Câmpeni.

UPDATE ora 19.20: A început votul. Atmosfera a fost pe tot parcursul şedinţei una liniştită, lipsită de certuri cum s-a întâmplat în alţi ani.

UPDATE ora 18.10: Mutare surpriză a candidatei Olga Jidveian. Aceasta a anunţat în discursul său că îşi retrage candidatura la funcţia de decan al Baroului Alba şi a cerut susţinătorilor ei să voteze cu avocatul Ioan Rus. Jidveian îşi menţine însă candidatura pentru funcţia de consilier.

A fost aleasă comisia electorală formată din următorii cinci membri: Alexandra Beleiu, Iulia Giurgiu, Petru Moisa, Petru Sima şi Bogdan Tomuleţiu. Preşedinta comisiei a fost aleasă Alexandra Beleiu.

Merită subliniat faptul că trei dintre cei cinci membrii ai comisiei electorale -Alexandra Beleiu, Petru Moisa – cea care va nunăra voturile, au fost sau sunt colaboratori apropiaţi ai lui Ioan Rus.

Acum urmează să fie tipărite buletinele de vot, la o imprimantă aflată în locul de desfăşurare a acestei şedinţe, după care avocaţii îşi vor vota viitorul decan.

Vom reveni cu amănunte de la şedinţa aflată în desfăşurare

UPDATE ora 17.00: A început Adunarea Extraordinară a Baroului. Aceasta a adoptat deja trei propuneri făcute de Gruparea Rus care privesc chiar modificarea regulamentului de vot:

1-Voturile să fie numărate  în amfiteatrul în care are loc votul şi nu într-o încăpere separată;

2-Fiecare candidat la funcţia de decan să poată participa la numărarea voturilor;

3-Buletinele de vot să poată fi completate cu orice instrument de scris.

A trecut în prezidiu şi doamna avocat Evelina Carmencita Savu, aleasă pe criteriul avocatului cel mai în vârstă prezent în sală, după ce mai mulţi avocaţi au refuzat acest drept.

UPDATE ora 16.15: Lupta în acest moment pare foarte echilibrată. Orice calcule sau evaluări făcute şi vehiculate în ultimele zile de avocaţi nu se regăsesc pe „terenul de luptă” de dinaintea votării viitorului decan. La alegerile de acum patru ani diferenţa dintre primii doi clasaţi a fost de doar trei voturi.

Susţinătorii lui candidatului Ioan Rus au obţinut o mică victorie reuşind să impună, prin votul a 128 de avocaţi, trecerea pe ordinea de zi a unei propuneri de discutare şi modificare a regulamentului de vot.

Vom reveni cu amănunte de la şedinţa aflată în desfăşurare

Pentru consilieri s-au depus 30 de dosare. Din rândul consilierilor se va alege prodecanul Baroului.

Candidaţi pentru funcţia de CONSILIER

1. BĂCILĂ-BUESCU GEANINA

2. BACO DOINA

3. BANDOL CRISTIAN

4. BERINDEI CORNEL

5. BLEAHU VICTOR IOAN

6. BOER MARIUS ARMAND

7. BOLCA MARIA RODICA

8. BOZGA RUXANDRA

9. CĂLUGĂR ADNANA-MINODORA

10. COJAN CONSTANTIN

11. COSTINAŞ MARIUS-ADRIAN

12. CULCEA ALEXANDRA-DELIA

13. DANIEL DIANA-AUGUSTA

14. DRĂGOIU HOREA-VIRGIL

15. HÂRCEAGĂ OCTAVIAN

16. JIDVEIAN OLGA

17. JURJ LILIANA-MARIANA

18. LAZĂR IOAN

19. MANCAŞ ELENA-FIRA

20. MATEIU LILIANA

21. MOCAN ANGELICA

22. NISTEA GELU-AURELIAN

23. POPA MARIA

24. POPESCU EMIL-AURELIAN

25. RĂU-COTUNA MĂLINA

26. RUS IOAN

27. SCUTEA DOINA

28. SIMION MARCEL

29. STROIE SIMONA

30. TOMŞIŢ DANA-VERONICA

Candidaţi pentru funcţia de CENZOR

1. GORDIŢĂ IOAN

2. NARIŢA VIRGIL

3. SAVU MIHAELA

4. STANCIU SEBASTIAN

Candidaţi pentru COMISIA DE DISCIPLINĂ

1. BACO MIHAI

2. DANIEL DIANA AUGUSTA

3. NISTEA GELU AURELIAN

4. CÂMPEAN VALENTIN

5. FENEŞER CODRUŢA

 Candidaţi pentru DELEGAŢI LA CONGRES

1. BOER MARIUS ARMAND

2. HÂRCEAGĂ OCTAVIAN

3. JIDVEIAN OLGA

4. MORAR DANIEL

5. SCUTEA DOINA

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO ȘTIREA TA | ACCIDENT în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia: Coliziune între un Mercedes și un BMW

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | ACCIDENT în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia: Coliziune între un Mercedes și un BMW Un accident rutier a avut loc vineri, în jurul orei 23.00, în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia, în urma unei neacordări de prioritate. Potrivit martorilor oculari, care au trimis fotografii pe adresa redacției […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea