Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: IMAGINI APOCALIPTICE într-un oraș din România. O TORNADĂ a făcut ravagii în timpul unei furtuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Natura s-a dezlănţuit marți după-masa în România! Un fenonem meteo extrem de periculos a avut loc în judeţul Călăraşi.

Un vârtej uriaş, care seamănă cu o tornadă, a fost filmat marţi după-amiază în localitatea Drajna, în timpul unei furtuni care a spulberat Bărăganul. Un autocar cu 40 de oameni la bord a fost răsturnat de vijelie, opt oameni fiind răniţi. Inspcetoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a activat Planul roşu de intervenţie.

Bărăganul se află, la ora publicării acestei ştiri, încă sub avertizare de cod portocaliu de furtuni violente. Conform ISU Călăraşi, în vârtej a fost prins un autocar cu 40 de persoane. Autovehiculul a fost răsturnat, 7 dintre călători fiind răniţi, iar unul este în stare mai gravă.

https://www.youtube.com/watch?v=FLtiBTlK0Ls&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0ay_LGc7yi_4Fj165xuaDo9AD-btrrUPPAJ7uPiNfzAFjNILb4N5w-X5Q

„ISU Călăraşi a activat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind mobilizate mai multe echipaje de intervenţiei. 6 echipaje sunt la ISU Călăraşi, 3 de la ISU Ialomiţa, dar a fost mobilizat şi un echipaj de descarcerare”, a precizat plt.adj,Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Ce spune Administraţia Naţionala de Meteorologie

Meteorologii spun că tornada care s-a format la Drajna, în judeţul Călăraşi, este un fenomen meteorologic destul de rar şi că urmează să stabilească exact ce intensitate a avut.

Aceştia avertizează însă că, deşi tornada s-a disipat, în zonă încă există riscul formării unor rafale de vânt. „Probabil că s-a şi disipat. Au fost condiţii atmosferice propice pentru formarea acestei tornade. Din ce am văzut şi noi pe radar, s-a format un ciclon. Sunt două tipuri de tornade, unele care se formează din super celulă şi care pot avea o intensitate între F1 şi F5.

În cazul acestui fenomen meteorologic, va trebui să măsurăm, în funcţie de ce pagube au fost în zonă, pentru a vedea intensitatea tornadei şi pentru a spune despre ce a fost vorba, exact, acolo”, a declarat, pentru „Adevărul”, meteorologul de serviciu. Potrivit acestuia, în zonă încă sunt pericole. „Poate cădea grindină, nu e exclus să mai apară rafale de vânt. Comparativ cu alte regiuni, astfel de fenomene la noi se formează destul de rar”, a completat specialistul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea