Rămâi conectat

Actualitate

Bazinul olimpic din Alba Iulia se redeschide în luna mai. Investiţia se ridică la peste 10 milioane de lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Lucrările la Bazinul olimpic din Alba Iulia au fost reluate în urmă cu două săptămâni şi vor fi finalizate până în luna mai 2012 când, potrivit primarului Mircea Hava, bazinul va fi redeschis. Deşi iniţial acesta trebuia redat comunităţii în urmă cu mai bine de jumătate de an, lucrările s-au împotmolit din cauza unor probleme de execuţie neprevăzute şi a unor probleme financiare, după cum a anunţat primarul în cadrul unei conferinţe de presă susţinută azi. Acestea au majorat şi costul investiţiei de la 9 milioane de lei la 10,3 milioane lei.

Bazinul olimpic din Alba Iulia a fost predat Companiei Naţionale de Investiţii care în septembrie 2010 a încheiat contractul de lucrări în urma licitaţiei, termenul de predare fiind iulie 2011. Numai că atunci când s-a trecut la decopertarea teraselor s-a constatat că grinzile sunt putrede din cauza infiltraţiilor şi umezelii. Aşa că s-au cerut noi expertize tehnice care au durat toată vara trecută. A fost nevoie de o reproiectare şi în urmă cu 2-3 săptămâni s-au reluat lucrările în interiorul bazinului”, a explicat Mircea Hava. Edilul a spus că până în luna mai 2012 lucrările vor fi finalizate şi bazinul olimpic redeschis. Mircea Hava a anunţat că au fost făcute şi unele modificări faţă de proiectul iniţial, în sensul că s-a renunţat la amenajarea bazinului exterior prevăzut în primul proiect. După redeschidere, se intenţionează introducerea unui sistem electronic de taxare.

Bazinul olimpic din Alba Iulia a fost construit în anul 1983. De atunci aici au fost făcute doar lucrări de întreţinere, niciodată o renovare completă.Lucrările de modernizare sunt executate de firma Ben Oni Loghin din Alba Iulia subcontractoare a Trustului de Instalaţii, Montaj şi Construcţii Cluj, cel care a câştigat licitaţia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cei care consumă energie în mod responsabil vor fi recompensați. Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cei care consumă energie în mod responsabil vor fi recompensați. Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie „Am avut o primă întâlnire informală cu un grup de lucru, cu furnizorii, cu distribuitorii, cu experţii din minister, cu ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energetic n.r). Bineînţeles că ne uităm şi trebuie să mergem […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea