Bazinul olimpic din Alba Iulia se redeschide în luna mai. Investiţia se ridică la peste 10 milioane de lei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Lucrările la Bazinul olimpic din Alba Iulia au fost reluate în urmă cu două săptămâni şi vor fi finalizate până în luna mai 2012 când, potrivit primarului Mircea Hava, bazinul va fi redeschis. Deşi iniţial acesta trebuia redat comunităţii în urmă cu mai bine de jumătate de an, lucrările s-au împotmolit din cauza unor probleme de execuţie neprevăzute şi a unor probleme financiare, după cum a anunţat primarul în cadrul unei conferinţe de presă susţinută azi. Acestea au majorat şi costul investiţiei de la 9 milioane de lei la 10,3 milioane lei.

Bazinul olimpic din Alba Iulia a fost predat Companiei Naţionale de Investiţii care în septembrie 2010 a încheiat contractul de lucrări în urma licitaţiei, termenul de predare fiind iulie 2011. Numai că atunci când s-a trecut la decopertarea teraselor s-a constatat că grinzile sunt putrede din cauza infiltraţiilor şi umezelii. Aşa că s-au cerut noi expertize tehnice care au durat toată vara trecută. A fost nevoie de o reproiectare şi în urmă cu 2-3 săptămâni s-au reluat lucrările în interiorul bazinului”, a explicat Mircea Hava. Edilul a spus că până în luna mai 2012 lucrările vor fi finalizate şi bazinul olimpic redeschis. Mircea Hava a anunţat că au fost făcute şi unele modificări faţă de proiectul iniţial, în sensul că s-a renunţat la amenajarea bazinului exterior prevăzut în primul proiect. După redeschidere, se intenţionează introducerea unui sistem electronic de taxare.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Bazinul olimpic din Alba Iulia a fost construit în anul 1983. De atunci aici au fost făcute doar lucrări de întreţinere, niciodată o renovare completă.Lucrările de modernizare sunt executate de firma Ben Oni Loghin din Alba Iulia subcontractoare a Trustului de Instalaţii, Montaj şi Construcţii Cluj, cel care a câştigat licitaţia.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Instalatorul 2 februarie 2012 at 14:15

Bai liniste!!!!! ce se intampla cu bazinul? ii da drumul? ca am doi copii care au facut performanta la bazin! Adica nu s-au inecat! care-i treaba acolo???
Bai, liniste, ce dracu!!!
Nu stie nimeni care-i treaba cu bazinul?
Ca am chef sa inot si la Mures e inghetata apa!
Ba, liniste, ce dracu!
Sau, stai… ca doar la mine in cap e galagie…

HH 2 februarie 2012 at 21:32

ADIO DOMNULE HAVA !
NE-ATI PROSTIT DESTUL, NU MAI TINE !
DUPA DOI ANI IN CARE S-A LUCRAT CU ” VITEZA MELCULUI” ACUM CAND A AUZIT CA ALEGERILE SE TIN TOTUSI LA TERMEN(SPER)IN IUNIE, S-A GANDIT CA II ADUCE MULTE VOTURI SA REDESCHIDA BAZINUL IN LUNA MAI !
CU MULTI BANI , IN MARE PARTE IMPRUMUTATI SAU DIRECTIONATI EXCLUSIV PE CRITERIUL POLITIC, ORICINE POATE SA PREZINTE DUPA 4 MANDATE SI „FAPTE”!

Teleforumistul 2 februarie 2012 at 23:06

@Instalatorul.Chiar vroiam sa-ti vad reactia la stirea asta.Uite oamenii te-au anuntat cand va fi bazinul gata si tu o tii pe a ta cu „bai liniste”…Se pare ca ai luat de bun sfatul dat de un forumist cu ceva timp in urma si chiar ai sarit in cap in bazinul fara apa si acum recunosti ca; …”doar la mine in cap e galagie”.

Costel* 3 februarie 2012 at 15:17

Bazinul a fost de „fiecare data” terminat la timp … deci nu este nici o problema cu ultimul termen stabilit … problema e ca tare multi bani s-au spalat in apa bazinului … ma gandesc ca apa nu era prea tulbure …

Mihai 3 februarie 2012 at 15:50

„FAPTE NU VORBE „Bun slogan. Gargara cu apa din bazinul olimpic. Si daca apa-i tulbure o filtreaza cei de la APA CTTA. Ca au statii de epurare performante. Si uite asa banii de la bazin sunt epurati de Apa Ctta si intra din nou in buzunarul lui Halvita. Cand te vei spala si tu de pacate, ca ai destule?Nu le poate epura statia de la APA CETTA.Nu le poti spala nici in bazinul olimpic,nici sus la Schit.Ce-ar fi sa incerci cu Muresul?Poate te spala el de tot.Dar atunci poluezi apele si ne sar ungurii in cap.Grea problema.Are careva vreo idee cum sa-l scapam de pacate pe Halvita? Nu de alta da-l apasa greu, si omul nu mai este la prima lui tinerete. Trebuie sa-l intelegeti. Pana si in Codul Muncii este stipulat un articol privind protectia muncii. Primaria in calitate de angajator nu are voie sa sclaveasca angajatii. Halvita duce mai mult decat poate.Cine-l usureaza de pacate?Fie-va mila de un biet pacatos.

Mihai 3 februarie 2012 at 16:26

Apa tulbure din bazinul olimpic o filtreaza cei de la Apa Ctta ca stau bine cu statiile de filtrare.O fi tulbure de pacatele lui Halvita si ai lui sportivi.Sa-i vezi ce innotatori de performanta vor fi . La capatul bazinului ii asteapta alta punguta cu fonduri europene.Felicitari ,Primaria Alba Iulia, primar Halvita, la aproape 30 de ani de la constructia bazinului ati reusit sa-l renovati. Ca pana acum numai l-ati spoit si uns cu smoala ca pe corabia lui Noe.

Comentariile sunt oprite