Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”În caz de referendum și alegeri organizate simultan, secțiile de votare sunt aceleași”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În situația în care au loc simultan alegeri europarlamentare și un referendum, acestea sunt organizate în aceleași secții de votare, cu aceleași birouri de secții de votare, diferite fiind doar listele electorale, întrucât sunt alegători care optează doar pentru un singur scrutin.

Acestea sunt prevederile Legii 31/2000, cu modificările și completările ulterioare, capitolul IV, art 15(1), aliniatele 1 și 2. Prin urmare, anunțul făcut de PSDragnea, că legea obliga la secții de votare diferite este o mare minciună și o încălcare flagrantă a legii.

Pentru a face secții de votare diferite, PSDragnea va promova, foarte probabil, o Ordonanță de urgență, prin care să modifice legea în vigoare, în speranța că vor deruta alegătorii. Românii trebuie să știe că PSDragnea este hotărât ca in ziua alegerilor să-i trimită la două secții, sau doar la cea de europarlamentare, pentru a împiedica tot mai posibilul referendum anunțat de președintele României, Klaus Iohannis.

PNL solicită PSDragnea și lui Mircea Drăghici să nu promoveze acest OUG, pentru că democrația se stabilește prin vot, nu prin jocuri murdare, care pot avantaja PSD. Iar dacă tot clamează că sunt buni, cei de la PSD să aibă curajul să vină în fața electoratului, cu alegeri corecte, în spiritul și litera legii.

Doar lașii din PSD fug de consultarea românilor, cele mai democratice instrumente fiind referendumul și alegerile libere!

Deputat Florin Roman, vicepreședinte PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea