Elevilor Liceului Sportiv Alba Iulia le stă bine cu uniformă
Din această săptămână, elevii Liceului Sportiv Alba Iulia sunt obligaţi să poarte uniforma şcolară, pe care ei au ales-o împreună cu părinţii lor, această obligativitate fiind prevăzută şi în Regulamentul de Ordine Interioară, urmând să fie luate măsuri drastice împotriva celor care nu le vor purta, ne-a informat directorul Nicuşor Marcu.
„Mizez pe faptul că părinţii îşi vor trimite copiii la şcoală în uniforma pe care au plătit-o, dar şi pe conştientizarea de către elevi a faptului că trebuie să aibă propria lor mândrie legată de apartenenţa la echipa Liceului Sportiv Alba Iulia”, a declarat prof. Nicuşor Marcu.
El susţine că decizia privind introducerea uniformei şcolare a aparţinut părinţilor, 80% dintre membrii Comitetului Reprezentativ al Părinţilor alegând uniforma ca semn distinctiv pentru Liceul Sportiv Alba Iulia. De aceea, toate demersurile referitoare la selectarea firmei de confecţii şi alegerea modelului au aparţinut exclusiv părinţilor. Elementele de îmbrăcăminte şi accesorii care trebuie purtate obligatoriu sunt sacoul şi cravata cu sigla personalizată a Liceului Sportiv, o uniformă deux-piece costând 90 de lei, respectiv 80 de lei pentru ciclul primar. La cererea lor, copiii au putut să-şi comande separat, contra cost, pantaloni, fuste, veste, sarafane etc.
La această dată, majoritatea elevilor poartă deja uniforma, existând câteva excepţii: cei care au nevoie de mici retuşuri la articolele de îmbrăcăminte şi elevii nou-veniţi de la alte unităţi şcolare, cărora urmează să li se ia datele antropometrice. La Liceul Sportiv Alba Iulia învaţă 794 de elevi, iar 20 de copii cu situaţie materială precară beneficiază gratuit de uniformă. Astfel, elevii Liceului Sportiv vor intra în rândul marilor echipe, sportivii purtând costume atunci când nu se află pe terenul de joc.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 43 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri