Elevilor Liceului Sportiv Alba Iulia le stă bine cu uniformă

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

    Din această săptămână, elevii Liceului Sportiv Alba Iulia sunt obligaţi să poarte uniforma şcolară, pe care ei au ales-o împreună cu părinţii lor, această obligativitate fiind prevăzută şi în Regulamentul de Ordine Interioară, urmând să fie luate măsuri drastice împotriva celor care nu le vor purta, ne-a informat directorul Nicuşor Marcu.
„Mizez pe faptul că părinţii îşi vor trimite copiii la şcoală în uniforma pe care au plătit-o, dar şi pe conştientizarea de către elevi a faptului că trebuie să aibă propria lor mândrie legată de apartenenţa la echipa Liceului Sportiv Alba Iulia”, a declarat prof. Nicuşor Marcu.
El susţine că decizia privind introducerea uniformei şcolare a aparţinut părinţilor, 80% dintre membrii Comitetului Reprezentativ al Părinţilor alegând uniforma ca semn distinctiv pentru Liceul Sportiv Alba Iulia. De aceea, toate demersurile referitoare la selectarea firmei de confecţii şi alegerea modelului au aparţinut exclusiv părinţilor. Elementele de îmbrăcăminte şi accesorii care trebuie purtate obligatoriu sunt sacoul şi cravata cu sigla personalizată a Liceului Sportiv, o uniformă deux-piece costând 90 de lei, respectiv 80 de lei pentru ciclul primar. La cererea lor, copiii au putut să-şi comande separat, contra cost, pantaloni, fuste, veste, sarafane etc.
La această dată, majoritatea elevilor poartă deja uniforma, existând câteva excepţii: cei care au nevoie de mici retuşuri la articolele de îmbrăcăminte şi elevii nou-veniţi de la alte unităţi şcolare, cărora urmează să  li se ia datele antropometrice. La Liceul Sportiv Alba Iulia învaţă 794 de elevi, iar 20 de copii cu situaţie materială precară beneficiază gratuit de uniformă. Astfel, elevii Liceului Sportiv vor intra în rândul marilor echipe, sportivii purtând costume atunci când nu se află pe terenul de joc.

Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

toma 28 ianuarie 2012 at 9:53

O initiativa demna, de urmat si de altii.

Horea 28 ianuarie 2012 at 12:14

Adica sa inteleg ca impunem elevilor sacou si cravata?
Dar profesorilor cand li se va impune asa ceva? Ca au o tinuta nedemna de statutul lor!

Valy 28 ianuarie 2012 at 15:49

Profesorilor?
Eventual cand li se va da inapoi salariu redus cu 25%!

Maria 29 ianuarie 2012 at 12:30

@Horea
Adica cum … „nedemna”?

Horea 29 ianuarie 2012 at 13:29

Nedemna?
Adica invechita, tocuri uzate, coafuri nearanjate, unghii ca a celor care muncesc pamantul, lipsa camasii si cravatei la barbati, blugi uzati, lipsa fustelor, aceeasi tinuta zile in sir, …

Desigur că generalizez. Mai sunt si exceptii.

Tudor 30 ianuarie 2012 at 9:18

Horea, odată nu ai un comentariu normal!! totdeauna înţelegi pe invers şi îţi dai drumul ca musca-n lapte! Aici dacă vezi că s-a luat o iniţiativă bună la o şcoală, vii tu şi generalizezi, găseşti tu ceva, măi omule, vezi cum stai cu capul că din cauza unora ca tine o ducem aşa de rău!

Horea 30 ianuarie 2012 at 11:48

Domnu’ Tudor,
comentariile nu pot fi catalogate in normale sau anormale. Oamenii, da.

In comentariu, sub care tu imi dai replica, eu nu ma refer la „initiativa buna din scoala” ci la tinuta dascalilor. Asa ca degeba va cauta „musca”, din capul tau, „laptele” cu pricina ca nu-l va gasi.

Nu te lega deci de integritatea „capului” altora atata timp cat nu-ti cunosti capacitatea propriei „bile”.

„Raul in care o ducem” nu se datoreaza tinutei sau imbracamintei pe care o poarta de fapt elevii si dascalii lor, ci cu totul altor cauze. Chiar nu le stii?

SPORTUL LIVEZILE 28 ianuarie 2012 at 22:52

Bravo domnulne director. Un LICEU de luat exemplu.

rares 30 ianuarie 2012 at 2:23

Putrarea uniformei este un lucru foarte bun…dar chiar nu stiu cum de s-au gasit niste uniforme ATAT de urate.Zici ca au taiat o fusta scotiana si au facut-o guler!!

Comentariile sunt oprite