Rămâi conectat

Ştirea zilei

Opriţi crima, nu omorâţi PNŢCD în numele luptei pentru ştampilă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Idealurile unor oameni care aleg să intre într-un partid politic diferă, în funcţie de mai mulţi factori dar, probabil, cel mai important dintre ideluri este iubirea de ţară. Aşa s-au gândit întemeietorii Partidului Naţional Român în 1881, când sub această denumire s-a înfiinţat partidul ce avea să devină PNŢCD-ul de azi. Primul său preşedinte, dr. Ion Raţiu, a rămas în istorie prin celebra afirmaţie „Existenţa unui popor nu se discută, ci se afirmă”, pe care a făcut-o în pledoaria sa la procesul de înaltă trădare intentat de autorităţile de la Budapesta semnatarilor Memorandumului. Aceşti oameni şi-au iubit ţara mai presus de orice. Chiar au fost condamnaţi la ani grei de temniţă pe pentru acest „delict”: DRAGOSTEA DE ŢARĂ.
După primul război mondial, în anul 1926 se consfinţeşte unirea Partidului Naţional Român, condus de Iuliu Maniu, cu Partidul Ţărănesc condus de Ion Mihalache. Atât Iuliu Maniu cât şi Ion Mihalache au murit în închisoare pentru acelaşi „delict”: IUBIREA DE ŢARĂ! Majoritatea fruntaşilor partidului au fost condamnaţi, în urma unor procese politice, la ani grei de temniţă, pentru că au refuzat să-şi încalce principiile, au refuzat să renunţe la idelul lor cel mai de preţ: MODERNIZAREA ŢĂRII, pe care au iubit-o mai mult ca orice.
Corneliu Coposu, primul preşedinte de după 1989 al partidului devenit PNŢCD, a stat 17 ani în temniţele regimului comunist, pentru acelaşi „delict” ca şi predecesorii săi. A murit lăsând partidul în mâinile lui Ion Diaconescu, care a făcut „doar” 7 ani de puşcărie politică. Corneliu Coposu a murit în anul 1995, fiind denumit de către contemporani „Ultimul senior a politicii româneşti”. A fost scutit, prin moartea sa, de a fi martor la crima dezbinării partidului, de lupta pentru ştampila care îndreptăţeşte persoana care să conducă PNŢCD. Ce interese îi mână în luptă pe aceşti oameni care nu mai văd nimic, decât bătălia pentru ştampilă? Interesul naţional, iubirea de ţară, modernizarea României? NU!!! Interesul lor este ca oamenii să întrebe „din ce aripă faci parte”? Sau… Aceşti oameni care, în momentul de faţă, luptă pentru ştampilă, trebuie să înţeleagă că organizaţiile locale au nevoie de linişte la vârf, pentru a putea readuce membrii înapoi. Că organizaţiile locale sunt baza oricărui partid, indiferent de Biroul Naţional de Conducere şi că un partid fără organizaţii locale puternice poate să lupte la vârf pentru o ştampilă până la „Paştele Cailor”, pentru că oricum nu va mai conta în lupta politică. Un partid nu poate trăi numai din omagierea înaintaşilor şi din comentarii pe internet. Un partid trebuie să reunească energia membrilor săi în scopul accederii la putere, pentru modernizarea ţării!
Astăzi, Organizaţia Municipală a PNŢCD din Alba Iulia ridică STEAGUL UNITĂŢII şi întreabă: „Vreţi să-l condamnaţi din nou la închisoare pe Iuliu Maniu, pe Corneliu Coposu şi pe toţi martirii partidului morţi în închisorile comuniste şi să vă pătaţi cu sânge mâinile pe veci, îngropând partidul în procese fără sfârşit? Vreţi coşmaruri pentru tot restul vieţii, la gândul că aţi omorât partidul care a dăruit României clipa magică a REÎNTREGIRII SALE? Nu vrem să asistăm pasivi la parafarea certificatului de deces al PNŢCD şi acum a sosit clipa în care se mai poate face ceva! VĂ SOMĂM, în numele TRECUTULUI, pentru a reclădi PREZENTUL şi a valoriza VIITORUL: OPRIŢI CRIMA, NU OMORÂŢI PNŢCD, în numele luptei pentru ştampilă!!! Băgaţi săbiile în teacă, lăsaţi argumentele de bun simţ să vorbească şi reclădiţi PNŢCD-ul în aşa fel încât să redobândească strălucirea de odinioară. În caz contrar, POSTERITATEA VĂ VA CONDAMNA LA UITARE VEŞNICĂ, uitare care este mai grea decât temniţa comunistă!
România nu este o ţară din lumea a treia! O iubim şi o preţuim, iar generaţia noastră are puterea de a se ridica la valoarea înaintaşilor, pentru a o moderniza cu adevărat! PNŢCD trebuie să existe, ca să desăvârşească opera începută acum 130 de ani! A SOSIT TIMPUL SĂ TRECEM LA TREABĂ! AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!”
Stelian BORDEA, Primvicepreşedinte al Biroului de Conducere al PNŢCD Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea