FOTO: 550 km în alergare pentru a ajunge la ALBA IULIA la CENTENARUL MARII UNIRI. Un militar și un jandarm au parcurs distanța între Galați și Alba Iulia
Un militar şi un jandarm din Galaţi, care au refăcut în alegare traseul al Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi din campania din Primul Război Mondial pentru eliberarea Transilvaniei, au ajuns de 1 Decembrie la Alba Iulia, la Sala Unirii.
”Această ‘nebunie’ pe care am făcut-o noi face parte din cadrul unui proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, susţinut şi finanţat de Ministerul Culturii, care ne-a oferit această posibilitate de a ne depăşi limitele fizice şi de a aduce, totodată, un omagiu eroilor Regimentului 11 ‘Dorobanţi’”, a afirmat, odată ajuns la destinaţia finală, plutonier major Cristian Onofrei, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi.
Jandarmul a recunoscut că nu a fost uşor, fiind „un drum foarte anevoios”, întrucât au parcurs peste 500 de kilometri numai pe asfalt, pe o temperatură scăzută, cu ger pe alocuri. „Durerile de picioare ne-au măcinat, însă am reuşit să trecem peste toate aceste obstacole şi să ajungem cu bine aici”, a subliniat Onofrei. La rândul său, fruntaşul Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei”, a afirmat că au parcurs acest traseu în memoria eroilor din Primul Război Mondial.
„Suntem onoraţi să fim astăzi aici, alături de români, la Alba Iulia, unde s-a înfăptuit Marea Unire. Practic, am refăcut traseul Regimentului 11 ‘Dorobanţi’ Galaţi care, acum 100 de ani, a pătruns În Transilvania distrugând graniţa austro-ungară de la Crasna şi ajungând pe 1 decembrie 1918 la Alba Iulia”, a declarat militarul gălăţean. Cei doi au fost întâmpinaţi de directorul general al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, şeful IJJ Alba, colonel Marius Giurea şi reprezentanţi ai Garnizoanei Alba Iulia, cărora le-au înmânat mesajele structurilor pe care le reprezintă.
Plutonierul major Cristian Onofrei de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi şi fruntaşul Alexandru Vlasie de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” au plecat spre Alba Iulia în urmă cu două săptămâni, în Maratonul Unirii. Aceştia au alergat aproximativ 550 de kilometri, refăcând istoricul traseu al Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi din Campania anului 1916 pentru eliberarea Transilvaniei, trecând prin garnizoanele militare Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Valea Buzăului, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş şi Alba Iulia.
Cristian Onofrei a fost jandarmul anului 2016 şi este organizator a numeroase acţiuni caritabile în beneficiul copiilor bolnavi, iar Alexandru Vlasie – „Kahn” este fost portar la echipa de fotbal Oţelul Galaţi.
[nggallery id=6510]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii