Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Allianz MTV Stuttgart 3-1, în prima bătălie pentru grupele Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, a reușit o victorie, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, scor 3-1 (25-18, 25-20, 17-25, 28-26), cu Allianz MTV Stuttgart, în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Echipa lui Darko Zakoc deține acum prima șansă de a accede pentru al 4-lea an consecutiv în grupele Champions League, în returul din Germania, de marți, 13 noiembrie, având nevoie de două seturi. Volei Alba Blaj a trecut de primul din “meciurile sezonului”, miza fiind una imensă, obținerea biletelor pentru grupele competiției stelare a voleiului feminin european.

Peste 1900 de spectatori, incusiv elevii de la Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, au asistat la o prestație solidă a reprezentantei României, care a reușit cel mai bun meci din acest start de sezon. Fără Onyejekwe și Newcombe, în formula de start a apărut Katerina Shidkova, ce a avut o prestație de apreciat (principala realizatoare, cu 18 puncte), secondând-o la fileu pe Ioana Baciu, principala gură de tur în celelalte mecirui europene, cu Olomouc.

Primul set a fost dominat categoric de Volei Alba Blaj, care a început să se distanțeze pe tabelă de la 11-8, ajungând la 16-11 și 21-14, impunându-se fără emoții. Mult mai echilibrată a fost derularea setului secund, în care gruparea condusă de Ioannis Athanasopoulos a mărit ritmul, a ținut aproape (16-18), dar amfitrioanele s-au dezlănțuit iar vedeta Ioana Baciu a rezolvat a doua minge de set.

Al treilea parțial a pornit echilibrat. mergându-se cap la cap până la 10-10, vizitatoarele având un avantaj minor conducând cu 14-12, moment în care Zakoc a solicitat time-out. Era evident că Blajul are dificultăți, după doi ași  reușiți de oponente, ce s-au distanțat la 17-13 și 20-15, intrând în teren pentru a stopa elanul oponentelor Karakasheva și Nneka Onyejekwe (la prima apariție din acest sezon). Stuttgart a ajuns însă la 22-16 și nu  mai putut fi oprită, serviciul advers fiind efectiv ucigător pentru blăjence.

*Al 4-lea set, dramatic!

Revenirea oaspetelor a continuat și în setul următor, unul extrem de important, cu Stuttgart având 5-3. Blajul a revenit și a preluat conducerea cu 8-7, moment în care Zhidkova a ieșit la rampă, însă echilibrul s-a păstrat până la 12-12. Blajul nu mai este aceeași ca și în primele două seturi, suferă și caută să reintre în ritm, egalând la 16. Un as reușit de Ninkovic a aprins efectiv sala (17-16), dar suspansul s-a păstrat, derulându-se cele mai dramatice momente ale jocului, până la 23-21. Meciul a devenit unul pe muchie de cuțit, Blajul a avut două mingi de meci la 24-22, ambele anulate!!! Darko Zakoc simte pericolul și apelează la al doilea time-out, blocajul advers a anulat și a treia minge de meci și, mai mult, oaspetele au preluat conducerea cu 26-25! A fost un serviciu în aut și s-a restabilit egalitatea, iar Blajul a avut a 4-a minge de meci rezolvată de Ioana Baciu.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova–  Katerina Shidkova, Maja Aleksic, Ioana Baciu, Ana Lazarević, Nađa Ninković  – Suzana Ćebić (libero 1); au mai mai jucat: Marina Vujović (libero 2), Mariya Karakasheva, Nneka Onyejekwe, Ramona Rus, ; în lot Aleksandra Cirovic, Sara Hutinski, Sonja Newcombe.

[nggallery id=6375]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu. emoțiile și-au spus din plin cuvântul și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea