Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Allianz MTV Stuttgart 3-1, în prima bătălie pentru grupele Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, a reușit o victorie, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, scor 3-1 (25-18, 25-20, 17-25, 28-26), cu Allianz MTV Stuttgart, în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Echipa lui Darko Zakoc deține acum prima șansă de a accede pentru al 4-lea an consecutiv în grupele Champions League, în returul din Germania, de marți, 13 noiembrie, având nevoie de două seturi. Volei Alba Blaj a trecut de primul din “meciurile sezonului”, miza fiind una imensă, obținerea biletelor pentru grupele competiției stelare a voleiului feminin european.

Peste 1900 de spectatori, incusiv elevii de la Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, au asistat la o prestație solidă a reprezentantei României, care a reușit cel mai bun meci din acest start de sezon. Fără Onyejekwe și Newcombe, în formula de start a apărut Katerina Shidkova, ce a avut o prestație de apreciat (principala realizatoare, cu 18 puncte), secondând-o la fileu pe Ioana Baciu, principala gură de tur în celelalte mecirui europene, cu Olomouc.

Primul set a fost dominat categoric de Volei Alba Blaj, care a început să se distanțeze pe tabelă de la 11-8, ajungând la 16-11 și 21-14, impunându-se fără emoții. Mult mai echilibrată a fost derularea setului secund, în care gruparea condusă de Ioannis Athanasopoulos a mărit ritmul, a ținut aproape (16-18), dar amfitrioanele s-au dezlănțuit iar vedeta Ioana Baciu a rezolvat a doua minge de set.

Al treilea parțial a pornit echilibrat. mergându-se cap la cap până la 10-10, vizitatoarele având un avantaj minor conducând cu 14-12, moment în care Zakoc a solicitat time-out. Era evident că Blajul are dificultăți, după doi ași  reușiți de oponente, ce s-au distanțat la 17-13 și 20-15, intrând în teren pentru a stopa elanul oponentelor Karakasheva și Nneka Onyejekwe (la prima apariție din acest sezon). Stuttgart a ajuns însă la 22-16 și nu  mai putut fi oprită, serviciul advers fiind efectiv ucigător pentru blăjence.

*Al 4-lea set, dramatic!

Revenirea oaspetelor a continuat și în setul următor, unul extrem de important, cu Stuttgart având 5-3. Blajul a revenit și a preluat conducerea cu 8-7, moment în care Zhidkova a ieșit la rampă, însă echilibrul s-a păstrat până la 12-12. Blajul nu mai este aceeași ca și în primele două seturi, suferă și caută să reintre în ritm, egalând la 16. Un as reușit de Ninkovic a aprins efectiv sala (17-16), dar suspansul s-a păstrat, derulându-se cele mai dramatice momente ale jocului, până la 23-21. Meciul a devenit unul pe muchie de cuțit, Blajul a avut două mingi de meci la 24-22, ambele anulate!!! Darko Zakoc simte pericolul și apelează la al doilea time-out, blocajul advers a anulat și a treia minge de meci și, mai mult, oaspetele au preluat conducerea cu 26-25! A fost un serviciu în aut și s-a restabilit egalitatea, iar Blajul a avut a 4-a minge de meci rezolvată de Ioana Baciu.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova–  Katerina Shidkova, Maja Aleksic, Ioana Baciu, Ana Lazarević, Nađa Ninković  – Suzana Ćebić (libero 1); au mai mai jucat: Marina Vujović (libero 2), Mariya Karakasheva, Nneka Onyejekwe, Ramona Rus, ; în lot Aleksandra Cirovic, Sara Hutinski, Sonja Newcombe.

[nggallery id=6375]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea