Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Dascălii din Alba Iulia au fost sărbătoriți de administrația locală, de Ziua Internațională a Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dascălii din Alba Iulia au fost sărbătoriți de primărie și consiliul local, pe data de 5 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației. Aceștia au fost invitați la un eveniment de socializare, la restaurantul Mercur Stil din municipiu.

Pentru organizarea acestui eveniment, Consiliul Local Alba Iulia a acordat suma de 20.000 de lei.

”Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătorește, în întreaga lume, pe 5 octombrie. Evenimentul ţine să ne reamintească faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale, în acestă zi deosebită, le mulţumim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în procesul de predare”, au transmis organizatorii evenimentului.

YouTube video

YouTube video

În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări. Ziua Mondială a Educaţiei nu are rolul de a omagia doar munca profesorilor şi a dascălilor, ci trebuie să fie şi un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia în sine îl are pentru orice stat.

În România, conform art. 4 din OMEN nr. 3220/2018 privind structura anului şcolar 2018 – 2019, vineri (5 octombrie): „Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului, în măsura în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucrătoare.

[nggallery id=6241]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

PENSII 2024 | LISTĂ: Veniturile nepermanente luate în considerare la recalcularea pensiilor

Bera Larisa

Publicat

în

PENSII 2024 | LISTĂ: Veniturile nepermanente luate în considerare la recalcularea pensiilor Pe măsură ce pensionarii din România așteaptă cu interes detalii despre recalcularea pensiilor și eventualele creșteri, Casa Națională de Pensii Publice oferă informații importante despre veniturile nepermanente incluse în acest proces. Citește și: Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea