Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Un tânăr din Alba, în Top 30 Barmani din Lume. Recent a obținut locul 1 la competiția internațională «Vest Bartending Challenge» din Timișoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marian Antoniu, 29 de ani, din Cugir, a plecat în urmă cu șase ani  în Germania, la München, acolo unde a învățat limba germană și s-a adaptat societății foarte rapid. Din punct de vedere profesional a crescut rapid. Marea sa pasiune, Flair Show Bartending, adică acrobaţiile barmanilor care aruncă cu sticle în timp ce prepară cocktailuri, transformată în meserie, l-a propulsat pe primele locuri la concursurile de specialitate.

Marian Antoniu este un artist în mânuirea cocktailurilor, care a venit în Germania cu gândul să facă performanță, iar de patru ani nu se mai oprește din adunat premii. A obținut recent locul 1 la competiția internațională «Vest Bartending Challenge» din Timișoara, anul trecut s-a clasat pe locul al 17-lea în topul celor mai buni 30 de barmani din lume, la Finala Mondială WFA de la Londra, și are în palmares două titluri de Campion al Germaniei la Flair Show Bartending, Însă până a-și  face cunoscute jongleriile cu sticle și shakere a trebuit să jongleze cu neîncrederea nemților care-l țineau la distanță din cauză că este român.

YouTube video

A ales să trăiască în Germania pentru a se dezvolta pe plan personal și profesional. În România, după absolvirea liceului în orașul natal, Cugir, a decis să urmeze un Curs de Barmani Profesioniști, la București, după care a lucrat în diferite orașe, precum Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, București, pentru a acumula experiență. După doi ani de umblat prin țară, a simțit că bate pasul pe loc și a decis să plece în Germania.

“În 2011 am venit în Germania. Primul an a fost foarte greu, necunoscând limba și neavând pe nimeni, a trebuit să mă las exploatat într-un restaurant italienesc. Știam că asta nu o să dureze mult deoarece aveam foarte bine definit în minte ce și unde vreau să ajung. După numai un an, am obținut jobul în Cohibar City München, un local cu o vechime de aproape 20 de ani, și de aici am început să fac ceea ce îmi doream cu adevărat:

  • în 2014 am câștigat premiul pentru cel mai bun nou-venit în Campionatul de Show Bartending al Germaniei.
  • în 2015 am devenit Campion al Germaniei.
  • în 2016 am câștigat pentru a doua oară titlul de Campion al Germaniei.
  • în 2017 am câștigat Campionatul României la «Barmaniada» și am reprezentat Germania în Finala Mondială IBA din Copenhagen, unde am obținut locul 9 din 55 de țări.
  • tot în 2017 m-am calificat în Finala Mondială WFA, în Londra. Aici am obținut locul 17 din Top 30 Barmani din Lume.
  • în iulie 2018 am câștigat locul 1 la competiția internațională «Vest Bartending Challenge», care a avut loc la Timișoara.”, povestește tânărul.

A învățat primele acrobații cu sticle și shakere, după care și-am pus imaginația la contribuție. Pentru Marian este o pasiune, o artă și un job din care trăiește: “Se poate câștiga bine de pe urma acestei pasiuni. Pe lângă jobul din Cohibar City, fac show-uri de bar și servire de cocktailuri la diferite petreceri, de la onomastici la nunți, botezuri sau petreceri private și de firmă, deschidere de locații sau training pentru barmani.”

Cei care vor să îl vadă, pot găsi spectacolele destul de ușor, pe Facebook – Marian Antoniu, pe Instagram-marianantoniu_showbarkeeper sau pe Youtube.

Deși piața din Germania este foarte competitivă, nu a fost o problemă pentru cugirean: “Eu iubesc competiția. Problema a fost naționalitatea mea. Din cauză că sunt român a trebuit să depun un efort enorm pentru a fi băgat în seamă și pentru a fi acceptat.”

Despre cel mai recent premiu al tău, locul 1 obținut la «West Bartending Challenge» din Timișoara, Marian spune că a fost o competiție internațională cu un nivel foarte ridicat de profesionalism. S-a pregătit foarte mult, câte cinci, șase ore zilnic în ultimele luni:” Când concurez acasă emoțiile sunt uriașe, dar cred că punctul meu forte a fost publicul. Îi simțeam pe toți că trăiesc lângă mine fiecare moment și îmi transmiteau puterea și gândul că trebuie să câștig. Le mulțumesc!”

Are la activ undeva la 60 de competiții naționale și internaționale, a concurat în țări precum Anglia, Danemarca, Elveția, Belgia, Spania, Italia, Croația, Slovenia, Austria, Germania și bineînțeles România. Cel puțin patru-cinci ani de acum încolo nu vrea să se oprescă din a concura.

Tânărul spune că un bun flair bartender trebuie să fie în primul rând un bun barman. Trebuie să fie original, creativ, disciplinat și dispus să facă sacrificii. În orice domeniu este greu să faci performanță. Performanța înseamnă multă muncă, pasiune, încredere de sine și mult sacrificiu. Dorința de reușită trebuie să fie enormă, chiar obsesivă.

Un avantaj al meseriei este că îl ajută să aibă lipici la fete: “De multe ori sunt asaltat. În ceea ce privește nemțoaicele, sunt lipsite de acel «vino-ncoace». Eu sunt ferm convins că româncele sunt cele mai frumoase femei din lume, iar noi, bărbații, ar trebui să ne mândrim cu acest dar. Româncele sunt îndrăznețe, dar cu bun simț.”

Cea mai mare provocare pe care vrea să o bifeze în cariera de «artist al băuturilor» este de a deveni campion mondial.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea