Un hoț cu ”personalitate”: a spart geamul unui autoturism și a furat un portofel, dar a uitat un aparat foto pe bord
- Tânărul de 24 de ani, recidivist, a fost condamnat la închisoare cu executare
Un tânăr în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul în județul Mureș dar cu reședința în localitatea Pîclișa din municipiul Alba Iulia, este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la acces ilegal la un sistem informatic și tentativă la efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. R. Florin Tomiță a primit pedeapsa închisorii cu executare la Judecătoria Alba Iulia, dar a contestat sentința, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel.
Tânărul a spart geamul unui autoturism folosit ca taxi și a furat o geantă, dar a uitat pe bordul mașinii un aparat de fotografiat. Fiind recidivist, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani, două luni și 10 zile de închisoare cu executare.
”Prin actul de sesizare a instanței s-a reținut în sarcina inculpatului că în data de 19.01.2017 a introdus cardul bancar al persoanei vătămate U. S. în ATM-ul băncii cu scopul de a retrage bani de pe acesta, fără însă a reuși acest lucru. Prin procesul verbal din 19.01.2017 se consemnează că organele de poliție au fost sesizate de persoana vătămată cu privire la faptul că i-a fost spart geamul de la autoturism. La fața locului a fost identificată persoana vătămată, care a relatat că, în cursul nopții, persoane necunoscute au spart geamul lateral stânga față al autoturismului Renault și, la prima vedere, au sustras documentele mașinii și permisul de conducere al persoanei vătămate”, se afirmă în actul de sesizare a instanței.
Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că pe bordul mașinii se află un aparat foto, despre care persoana vătămată afirmă că nu-i aparține, fiind, probabil, lăsat de autorii faptei. Pe mânerul portierei și pe capotă au fost identificate urme de sânge. Proprietarul mașinii a reclamat lipsa sumei de aproximativ 10 lei, precum și a unui portofel în care se afla un card bancar.
Hoțul a încercat retragerea de numerar de pe card de trei ori, dar nu s-a reușit pentru că a introdus greșit codul PIN.
Bărbatul a recunoscut fapta, lucru care a contat în pronunțarea unei pedepse pentru acest dosar, dar magistratul de la Judecătorie a trebuit să ia în considerare și condamnarea din 2017, la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare, aplicată pentru mai multe infracțiuni de furt. ”La stabilirea duratei pedepsei, instanța a avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite (cu referire la faptul că a intrat în posesia cardului prin comiterea unei infracțiuni de furt calificat), starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită (cu referire la faptul că fapta aduce atingere siguranței sistemului bancar), natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii (cu referire la faptul că infracțiunea este una de pericol) natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal (cu referire la faptul că inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei)”, se afirmă în motivarea deciziei de la Judecătoria Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii