Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Aiudeanul Szabolcs Szekely (Național Sebiș), revoltat de starea sportului din orașul natal! „Am ajuns ultimii în județ! Peste tot se poate, numai la Aiud – nu!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Experimentatul atacant aiudean Szabolcs Szekely, unul dintre cele mai importante produse fotbalistice ale municipiului în ultimele decenii, este dezamăgit de starea sportului din orașul său natal.

Actualmente la Național Sebeș, echipă ce a învins în ultima rundă a ligii a 3-a la Galda de Jos, masivul vârf în vârstă de 33 de ani a luat luat atitudine, amendând actuala situație din sportul aiudean! „Am jucat în weekend la Galda, jos pălăria pentru baza sportivă de acolo și modul cum înțelege primarul să sprijine fotbalul„, a spus S. Szekely. „Sunt foarte dezamăgit de ce se petrece la Aiud! În urmă cu ceva vreme, nu demult, aveam sport adevărat în oraș, nu numai fotbal, acum suntem ultimii din județ! De ce în alte locuri se poate și aici nu?!”, a mai spus fotbalistul aiudean.

La Aiud s-a distrus tot, inclusiv stadionul Metalul! Tot ce a fost frumos în fotbalui aiudean a dispărut, ne chinuim de ani buni în mediocritate! Ne uităm la Cugir, Ighiu, Ocna Mureș sau Galda de Jos, cum se prezintă bazele sportive, ce preocupare este și ne gândim cât de jos am ajuns noi aiudenii„, s-a revoltat S. Szekely.

*Doar dansuri și folclor…

„Sportul în Aiud este în declin, doar cu karatele și atletismul mai existăm. Nu poți cu 80.000 de lei pe an, de la Consiliul Local, să susți întreaga activitate sportivă. Pentru aleșii locali importanță prezintă doar dansurile și folclorul… Și e păcat, pentru că în oraș există potențial. Sunt convins că dacă va fi o echipă de fotbal ce să-și propună performanță, la Aiud interesul va fi unul major, pentru că este dor de fotbal„, a mai spus Szabolcs.

Szabi, cum îi spun apropiații, a plecat la 15 ani, de la Aiud la Gloria Bistrița, de unde a fost împrumutat la Unirea Alba Iulia pentru șase luni, în 2006, trecând apoi pe la Unirea Urziceni, Internațional Curtea de Argeș, CFR Timișoara, Arieșul Turda. Consacrarea a cunoscut-o în Banat, la ACS Recaș, Poli Timișoara, UTA Arad, perioadă în care s-a vehiculat faptul că va evoluat în naționala Ungariei. Are peste 40 de meciuri în Liga 1 și 11 reușite. În Alba a mai evoluat și la Performanța Ighiu, plecând la CNS Cetate Deva, CSM Lugoj și Național Sebiș, din această vară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Adu Academy Șona (iarăși „manita” Macarie), CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! ”Lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 28-a: Adu Academy Șona, CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! Ionuț Macarie – iarăși „manita”, FC Lopadea Nouă, ”lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu! CIL Blaj – Energia Săsciori 3-1 (2-1) Campioana stagiunii a reușit o nouă victorie, în derby-ul rundei, revenind de la 0-1 contra revelației […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea