Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România, printre ţările care angajează cei mai mulți migranți din afara Uniunii Europene

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), arată că Cehia, România, Portugalia şi Polonia înregistrau anul trecut cea mai ridicată rată a angajării în rândul migranţilor născuţi în afara Uniunii Europene.

În 2017, rata angajării persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani din Uniunea Europeană varia de la 63% în rândul migranţilor născuţi în afara blocului comunitar, până la 73% în rândul populaţiei autohtone şi 75,4% pentru migranţii născuţi în diferite state membre ale Uniunii Europene.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cazul migranţilor născuţi în afara Uniunii Europene, cea mai ridicată rată a angajării se înregistra anul trecut în Cehia (79,4%), România (76,3%), Portugalia (74,5%) şi Polonia (73%).

În schimb, Marea Britanie avea în 2017 cea mai ridicată rată a angajării în rândul migranţilor născuţi în diferite state membre ale Uniunii Europene (83.6%), urmată de Portugalia (82,7%), Suedia (80,7%) şi Estonia (80,2%).

Suedia (85,5%), Germania (81,6%) şi Olanda (80,5%) aveau anul trecut cea mai ridicată rată a angajării în rândul populaţiei native, arată datele Eurostat.

În schimb, Grecia are cea mai scăzută rată a angajării în rândul populaţiei autohtone (58,1%) şi pentru migranţii născuţi în diferite state membre ale Uniunii Europene (56,1%), în timp ce Belgia are cea mai scăzută rată a angajării în rândul migranţilor născuţi în afara blocului comunitar (52%).

Sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea