Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Fabian Himcinschi s-a despărțit de Șoimii Lipova | Liber de contract, atacantul poate reveni în județul Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atacantul albaiulian Fabian Himcinschi (24 de ani) s-a despărțit după șase luni de divizionara terță Șoimii Lipova, cu care semnase în intersezon, plecând de la CSM Școlar Reșița. Vârful lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia este liber de contract și există perspectiva să revină în fotbalul județean, având câteva propuneri de la divizionarele terțe din Alba, discuțiile fiind în faza incipientă. Fiul antrenorului Adorian Himcinschi a evoluat ultima dată în județ la Performanța Ighiu, în toamna anului 2016, de unde a plecat în Valea Domanului.

*În 2011, inclus în echipa ideală a Campionatului European

Fabian Himcinschi, lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, gruparea din oraşul natal, are numeroase echipe în carieră, Empoli (Italia), Poli Timişoara, FC Caransebeş, CSM Rm. Vîlcea, Dinamo Bucureşti şi Dunărea Călăraşi, pe lângă cele enumerate anterior. În 2011, a fost component al echipei reprezentative Under 17 a României prezentă la turneul final al Campionatului European din Serbia, unde a înscris unicul gol al tricolorilor. De altfel, în acel an, UEFA l-a inclus pe Fabian Himcinschi în echipa ideală a turneului final din Serbia. Din generaţia respectivă mai făceau parte conjudeţenii I. Neag (în retur la ACS Șirineasa) şi Schuller (a renunţat la fotbal), dar şi alte „speranţe” precum Brănescu, Vaştag, S. Filip, Bumba sau Buia.

Sursa foto: www.sportarad.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea