Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un consilier strânge semnături împotriva proiectului care prevede interzicerea creșterii păsărilor de curte în gospodăriile din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

”Doriți să se interzică creșterea păsărilor în gospodării?“ • „Semnați petiția lansată de mine, pentru a opri inițiativa stupidă a primăriei!” – cere Mircea Trifu, consilier local al municipiului Alba Iulia

Din luna iulie, Primăria municipiului Alba Iulia vrea să interzică creșterea păsărilor în gospodăriile cetățenilor din localitate. Proiectul prevede modificarea HCL 368/ 2005 privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele ce constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri a municipiului.

Citește și: PROIECT: Sancțiuni pentru cei care cresc păsări – găini, rațe sau gâște – în gospodăriile din Alba Iulia, cu excepția câtorva cartiere

Potrivit consilierului local independent al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, ”se interzice creșterea animalelor și păsărilor (cu excepția animalelor de companie și a păsărilor exotice) în municipiul nostru, cu excepția localităților Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș. Este vorba despre un alt proiect fără nicio logică inițiat de primar! Fac apel către toți albaiulienii care se opun acestui proiect, mai ales la adresa celor din orașul de jos, să mă contacteze și să semneze petiția lansată de mine pentru a opri această inițiativă stupidă.

Creșterea păsărilor și a animalelor în gospodării este o veche ocupație a românilor. Mulți dintre cei care cresc păsări în gospodării au nevoie de această ocupație. Sunt oameni în vârstă, au pensii mici și trebuie să-și completeze veniturile prin vânzarea produselor în piață. Campania de strângere de semnături se desfășoară pe străzile Iașilor, Mărășești, Oituz și pe cele vecine cu acestea. Desigur că nu putem să fim de acord ca, în gospodării, cetățenii să-și amenajeze crescătorii de păsări, dar să crească câteva găini în curte e o necesitate pentru mulți locuitori ai municipiului!

YouTube video

Românii s-au obișnuit să cumpere toate alimentele de la supermarket, dar avem nevoie și de alimente mai sănătoase, produse în gospodăriile proprii!

În opinia mea, nu există o reală consultare publică prin publicarea proiectului privind interzicerea creșterii păsărilor în gospodăriile albaiulienilor pe site-ul primăriei! Sper să reușim să strângem semnături pentru a nu fi interzisă creșterea găinilor sau a altor păsări în gospodăriile cetățenilor din municipiul Alba Iulia!”, ne-a declarat Mircea Trifu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea