Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Spectacolul „Toţi K1 pentru România” – ”afacerea” primarului Firea din Capitală, a ajuns la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spectacolul „Toţi K1 pentru România”, finanțat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul Excelsior, cu 125.000 de euro, a ajuns și la Alba Iulia. Pe scena din Cetatea Alba Carolina vor urca, duminică seara, printre alții, trupa K1, Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, grupul „Crai Nou” și rapperul Tuan.

La începutul anului, după ce s-a aflat că primarul Bucureștiului a decis să plătească turneul care se desfășoară în mai multe orașe din România, presa națională a concluzionat că este vorba de o nouă strategie, într-o perioadă în care Gabriela Firea este văzută, chiar și printre membrii PSD, drept un potențial candidat la alegerile prezidențiale din 2019.

”Pentru a onora Centenarul Marii Uniri, Primăria Capitalei a făcut posibilă desfășurarea turneului național „Toţi K1 pentru România”, pe care organizatorii îl prezintă drept „o lecţie de istorie şi cultură” care urmărește „datoria sfântă și obligatorie de păstrare și cultivare a dragostei de țară”. Parada naţională de patriotism va trece prin mai multe orașe din România și este finanţată de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul Excelsior. Bucureștenii vor achita o factură de 570.000 de lei (125.000 de euro) pentru toată distracția Provinciei.

În cadrul concertelor, artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți vor interpreta melodii cu mesaj patriotic, iar actorii incluși în turneu vor prezenta mici scenete istorice. Printre „profesorii” iubirii de ţară se numără formaţia K1, Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, prezentatoarea TV Iuliana Tudor, grupul „Crai Nou” și rapperul Tuan”, au scris jurnaliștii de la recorder.ro.

Cei de la recorder.ro au realizat un material mai amplu în legătură cu acest subiect, dar întreaga ”afacere” a fost semnalată și de un ales local PNL în Consiliul General al Municipiului București. Acesta a scris pe contul de Facebook că o va face pe Firea să aducă banii de acasă pentru acest eveniment național:

„Doamnă Primar, (sunteți primar, da?) nu sunteți nici premier (Doamne ferește!) și nici ministru al Culturii ca să finanțați astfel de activități în țară! Săptămâna viitoare voi sesiza Curtea de Conturi. Veți da banii înapoi, vă promit asta, chiar de va fi să-i aduceți de acasă, din Voluntari!”, a scris Ciprian Ciucu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea