Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Comori Cugirene” cu IMPACT, în Parcul Stadion din Cugir, prezentate de echipa Colegiului Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Timp de șase ore, pe aleile Parcului ,,Stadion” Din Cugir s-a desfășurat vineri, 11 mai, un interesant și atractiv program, care a atras câteva sute de lociutori ai orașului de la poalele Drăganei, în marea lor majoritate tineri. Eveimentul s-a derulat în baza unui proiect, scris si implementat de elevii din Clubul ,,Impact I. D. L Squad” al Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir, sub indrumarea profesorilor Oargă Serafina si Roșu Diana Aurelia. Scopul acstui demers a fost atragerea tinerilor in Parcul ,,Stadion”, un punct de atractie deosebit, dar, din păcate prea putin frecventat de adolescenti si tineri.

Organizatorii evenimentului au atras ca parteneri în proiect:  cunoscuta brutarie ,,Paul Henegar” care a participat cu o paine (bătută) de peste 100 de kg ( cu lățimea de 1.760 mm, lățimea 968 mm și grosime de 300 mm), precum și  firma ,,Lucan” din Cugir care a contribuit cu platouri cu specialități de carmangerie specifice si un ceaun de tocana facuta dupa rețeta din zona. La acestea s-a adaugat limonada traditional preparată de elevi.  Aceste produse au fost oferite gratuit, pe îndestulate, tuturor participanților. Tot membrii clubului au realizat o istorie a Cugirului in fotografii si au tinut un stand de jocuri nonformale pentru distractia celor prezenti.

La acestea s-au adaugat activități de dans prezentate de Scoala de dans ,,Maria Herlea” si momentele despre obiceiurile traditionale prezentate de Cercul de Teatru al Casei de Cultura Cugir condus de artista Maria Dodoc. Un rol de atracție l-a avut si tombola cu produse facute in casa si hand-mad, de care s-au bucurat laolaltă adulții și copiii.

,,Neam străduit împreună cu elevii și adrele didactice ale colegiului să facem o manifestare în parcul urbei menită să atraga localnicii de toate vârstele, dar mai ales tinerii, la activități recreative și educative. Cred că preocuparea noastră a avut un IMPACT pozitiv, a dat roade, fapt pentru care ne-am propus să găsim și alte forme prin care să mobilizăm pe viitor cât mai mulți participanți la astfel de activități”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, prof. Ionuț Iancu.

  (C.P.)

[nggallery id=5607]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea