Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: 9 Mai – zi cu triplă semnificație, celebrată la Colegiul ”David Prodan” Cugir/ Concurs de cunoștințe și perspicacitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zua Europei, Ziua Independenţei proclamată în 1877 şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial 1945 – au fost motive de sărbătoare și pentru elevii Colegiului Național ,,David Prodan” din Cugir. Cu acest prilej, la Cabinetul Documentare Informare al amintitei instituții s-a derulat astăzi, un interesant eveniment organizat de profesoara CDI, Mariana Cunțan, în prezența directorului colegiului prof. Ionela Cozmescu, la care au participat elevi ai claselor a IX-A și a XII-a C.   

Prima activitate a constata într-o prezentare a Europei cu ajutorul unei planșe elaborate pe baza unor materiale aflate la dispoziția CDI. Cea de-a doua activitate s-a referit la o scurtă rememorare a formării UE și a scopurilor sale (prezentare PPT). A treia activitate a cuprins un concurs de cunoștințe și perspicacitate, iar ultima parte a fost destinată unei lecturi din minunile Sf,. Nicolae. Printre temele abordate amintim: ,,Europa – continentul nostru”, ,,UE – unitate în diversitate”, ,,Statele Europei”, ,,9 Mai – Sf. Nicolae de vară – Moșteirea creștină a Europei”. Elevii au răspuns la întrebările scrise pe bilețele, iar dacă răspunsul a fost corect și-au ales o bomboană. La sfârșit, individual, și-au ales câte un indiciu și l-au asociat unei întrebări. Primii care au reușit aceasta și-au ales o bomboană, au oferit-o unui coleg sau college, învățând astfel că bucuria se înmulțește cu cât se împarte.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

,,Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii UE. Poate fi definită, astfel, ca ziua cetăţenilor unei ‘Europe Unite’, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate”, le-a transmis celor prezenți, directorul colegiului, profesoara Ionela Cozmescu.

România a aderat la principiile Uniunii Europene în anul 1995, iar la 25 aprilie 2005 statele membre i-au confirmat adeziunea, fiind primită, împreună cu Bulgaria, în ianuarie 2007, în Uniunea Europeană, numărul statelor Uniunii Europene crescând la 27, iar ulterior la 28, după aderarea Croației.

(C.P.)

[nggallery id=5584]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere Un băiețel de 3,3 kilograme a venit pe lume, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în Noaptea de Înviere. Despre copiii care se nasc în această zi specială se spune că vor avea un destin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea