FOTO. Donație importantă făcută de Ambasada SUA pentru Biblioteca Alba Iulia: Peste 250 de cărți americane, în valoare de 3.000 de dolari
Peste 250 de cărți despre literatură clasică, geografie, istorie sau politică externă, în valoare de 3.000 de dolari, au fost donate de Ambasada SUA la București Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” din Alba Iulia, astfel fiind inaugurat, joi, raftul american.
Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice a SUA în România, Abigail Rupp, a spus, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, cu ocazia donației făcute de Ambasada SUA, că acesta este al 19-lea raft american din România.
”Întâi de toate vă transmit salutările domnului ambasador Hans Klemm care și-a dorit foarte mult să fie astăzi aici, însă din păcate nu a putut să fie alături de noi. Din fericire, pentru mine, m-am putut afla astăzi aici și unul dintre locurile mele preferate din întreaga lume este biblioteca. Acest raft american este al 19-lea din România. M-am bucurat foarte mult să pot vizita biblioteca, să pot vedea colecția de cărți a bibliotecii și mă bucur că aceste cărți pe care le oferim vor face acum parte din colecție. În copilărie, mama se supăra pe mine pentru că, în loc să ies afară să mă joc, preferam să stau în casă să citesc. Așadar, mă simt tentată ca după această ceremonie să rămân la bibliotecă și să încep citesc toate cărțile”, a spus Abigail Rupp.
Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat că America a înțeles cu foarte mult timp în urmă că educația este esențială pentru promovarea democrației, dialogului și toleranței.
”Până la urmă parteneriatul strategic dintre țările noastre se bazează și pe împărtășirea unor valori comune, iar aceste surse de informare, pe care cu generozitate ni le oferiți, contribuie la întărirea acestor valori”, a spus Ion Dumitrel, care a oferit, în schimb, Ambasadei SUA, un volum al istoriei județului Alba.
Potrivit reprezentanților Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” din Alba Iulia cărțile donate sunt din domenii diferite, precum literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret, materiale pentru perfecționarea limbii engleze, despre istoria și geografia SUA, politică externă, călătorie și turism.
În total, sunt 256 de titluri, iar valoarea totală este de aproape 3.000 de dolari.
Aceasta este a doua donație a Ambasadei SUA în România, pentru Biblioteca din Alba Iulia, prima fiind făcută în anul 2000. Atunci au fost dăruite mai multe cărți despre IT și medicină.
Cărțile donate, joi, vor rămâne în expoziție până în 1 iulie, iar apoi vor fi prelucrate, urmând ca de la 1 septembrie să poată fi împrumutate în sala de lectură sau la domiciliu.
[nggallery id=5510]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 8 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918