Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ministrul Culturii, despre Monumentul de la Alba Iulia: Nu avem dovada că proiectul câștigător în 1993 e același cu cel avizat, neexistând niciun contract

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a dezmințit informația lansată de deputatul Florin Roman, potrivit căreia s-a pierdut contractul pentru concursul național de soluții câștigat de sculptorul Buculei.

Vorbind despre Monumentul de la Alba Iulia, el a precizat că este „falsă” informaţia potrivit căreia Ministerul Culturii ar fi pierdut „anumite contracte”.

„Nu se poate pierde ceva ce nu a existat. A existat doar o înţelegere comună în 1993, între Ministerul Culturii, Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriale şi autorităţile locale din Alba Iulia. În această bază, Inspectoratul pentru Cultură Alba a organizat un concurs şi câştigător a fost Mihai Buculei”, a spus Ivașcu.

Concursul de idei era dedicat celei de-a 75-a aniversări a Marii Uniri.

„Nu avem dovada certă că proiectul desemnat câştigător în 1993 e acelaşi cu cel avizat, neexistând niciun contract. Am discutat şi acum, exista o comisie pentru analiza documentaţiei pentru realizarea monumentului şi pentru negocierea clauzelor contractuale. Vom mai avea o discuţie cu Buculei şi sper să grăbim ritmul”, a mai pus Ivaşcu.

Deputatul Florin Roman scrisese pe Facebook în urmă cu câteva săptămâni: ”Bomba!!! De ce nu semnează ministerul Culturii contractul pentru execuția Monumentului Unității Naționale de la Alba Iulia, de 3 luni de la votarea bugetului national? ATENȚIE!!! Ministerul Culturii…a pierdut contractul pentru concursul national de soluții câștigat de sculptorul Buculei!!! E ca la Bechtel…a dispărut! Ca sa mascheze “dispariția” ministrul a dispus un control:)) Mâine voi reveni cu noi amănunte!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea