Rezoluţie pentru susţinerea Unirii cu Republica Moldova adoptată de comunităţile rurale din Alba membre A.Co.R. Damian: Dezideratul va fi înfăptuit când fraţii de peste Prut vor dori şi vor fi pregătiţi
Primarii comunităţilor rurale, membre ale Filialei Judeţene Alba a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.), au adoptat în adunarea generală la data de 22 martie 2018 o rezoluţie privind susţinerea UNIRII cu Republica Moldova. Într-un mesaj comun, edilii din Alba şi-au exprimat solidaritatea faţă de gesturile curajoase ale multor comunităţi din Republica Moldova care au adoptat prin Consiliile Locale, la propunerea primarilor, hotărâri cu privire la unirea cu patria mamă: România. De asemenea în cadrul aceleiaşi rezoluţii Filiala Alba a A.Co.R. a lansat un îndemn primarilor din judeţul Alba să susţină şi să dezvolte colaborarea cu comunităţile rurale din Republica Moldova dar şi să iniţieze acţiuni comune pe parcursul Anului Centenar.
„Este o rezoluţie de suflet pe care am adoptat-o cu gândul la fraţii noştri de peste Prut. Comunităţile rurale, membre ale Filialei Alba a A.Co.R., îşi exprimă dorinţa de unire cu toate comunităţile surori de peste Prut, iar în Anul Centenar îşi manifestă susţinerea pentru o unire deplină între România şi Republica Moldova. Acest deziderat comun va fi înfăptuit atunci când fraţii noştri de peste Prut vor dori şi vor fi pregătiţi, A.Co.R. respectând dreptul acestora de a-şi decide singuri soarta şi modul în care va decurge parcursul pro-unionist” a spus preşedintele Filialei Judeţene Alba a Asociaţiei Comunelor din România, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.
În cadrul întâlnirii s-au dezbătut probleme ale comunităţilor rurale din judeţul Alba, dar s-a vorbit şi despre Anul Centenar care ar trebui să însemne un an al lansării unor politici publice pentru susţinerea satului românesc.
„Proiectul pe care cred că noi, primarii comunităţilor rurale, ar trebui să începem să îl promovăm în acest an este DEZVOLTAREA SATULUI ROMÂNESC. La 100 de ani de România Modernă trebuie să modernizăm România aplecându-ne cu seriozitate, responsabilitate şi inteligenţă asupra celulei de bază a acestei ţări: satul românesc. Vorbesc de întreaga societate românească: Guvern, Parlament, Preşedinte, Administraţia Locală, Administraţia Judeţeană, Societatea Civilă…cu toţii trebuie să facem un efort comun să începem să gândim politici serioase pentru salvarea şi dezvoltarea satului românesc. În Anul Centenar consider că este extrem de important ca toate comunităţile rurale să fie unite în jurul celui mai important proiect pentru ele şi pentru România: dezvoltarea satului românesc. Acest lucru se poate face doar dacă noi, primarii comunităţilor rurale, vom conlucra, dacă vom împărtăşi experienţele fiecărei comune, dacă vom învăţa şi vom găsi soluţiile ÎMPREUNĂ”, a mai spus Ghoerghe Damian.
Adunarea Generală a Filialei Judeţene Alba a Asociaţiei Comunelor din România a reunit primarii comunelor membre în această structură asociativă dar s-a bucurat şi de prezenţa unor invitaţi precum preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, sau preşedinţii filialelor A.Co.R. Sibiu şi Cluj respectiv Valentin Dumitru Ioan Ivan (primarul comunei Sadu) şi Ovidiu Colceriu (primarul comunei Sînpaul).
Rezoluţie
din 20 martie 2018
cu privire la Centenarul Marii Uniri şi Unirea cu Republica Moldova
Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.), întrunită în adunarea generală la data de 22 martie 2018, adoptă următoarea rezoluţie:
- În anul 2018, an în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, ne exprimăm respectul şi recunoştinţa faţă de toţi înaintaşii noştri care au făurit acum 100 de ani Marea Unire, act istoric de importanţă majoră care reprezintă baza formării României moderne.
- Anul Centenar va fi marcat printr-o serie de acţiuni de Filiala Alba a Asociaţiei Comunelor din România dar şi de comunităţile rurale din judeţul Alba membre A.Co.R.
- Ne exprimăm solidaritatea faţă de gesturile curajoase ale multor comunităţi din Republica Moldova care au adoptat prin Consiliile Locale, la propunerea primarilor, hotărâri cu privire la unirea cu patria mamă: România.
- Comunităţile rurale, membre ale Filialei Alba a A.Co.R., îşi exprimă dorinţa de unire cu toate comunităţile surori de peste Prut, iar în Anul Centenar îşi manifestă susţinerea pentru o unire deplină între România şi Republica Moldova. Acest deziderat comun va fi înfăptuit atunci când fraţii noştri de peste Prut vor dori şi vor fi pregătiţi, A.Co.R. respectând dreptul acestora de a-şi decide singuri soarta şi modul în care va decurge parcursul pro-unionist.
- Îndemnăm primarii din judeţul Alba să susţină şi să dezvolte colaborarea cu comunităţile rurale din Republica Moldova dar şi să iniţieze acţiuni comune pe parcursul Anului Centenar. De asemenea susţinem înfrăţiri între comunităţile din Alba şi cele din Republica Moldova.
Prezenta rezoluţie a fost votată în unanimitate astăzi, 22 martie 2018, la Ciugud, iar Anexa 1 cuprinde semnăturile participanţilor la Adunarea Generală a Filialei Alba a A.Co.R.
Preşedinte Filiala Alba a Asociaţiei Comunelor din România
Gheorghe Damian
Primarul Comunei Ciugud
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii