Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Demersuri pentru refacerea drumurilor din Munții Apuseni. Întâlnire la Abrud, între primari și prefecții județelor Alba și Hunedoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La inițativa deputatului Ioan Dîrzu, marți 13 martie a.c., în orașul Abrud a avut loc o întâlnire a primarilor din zona Munților Apuseni, din județele Alba și Hunedoara.

Ședința a fost condusă de prefectul Dănuț – Emil Hălălai, gazdele reuniunii fiind primarul orașului Abrud, Nicolae Simina și al comunei Ciuruleasa, Tuhuț Radu Marcel.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La întâlnire au fost prezenți prefectul județului Hunedoara, domnul Kiszely  Fabius-Tiberiu și directorii DRDP Cluj, dl Radu Ilie Baruta și al DRDP Timișoara dl Ispravnic Cristian Ilie.

Tema discuțiilor a vizat reabilitarea DN 74 și DN 75.

” Reabilitarea acestor drumuri este imperios necesară având în vedere că afectează în mod negativ întreaga zonă a Munților Apuseni, determinând efecte cu consecințe nefaste asupra populației din zonă: depopularea masivă a zonei, lipsa investitorilor, periclitarea  activității de tursim, etc. ” a declarat prefectul Dănuț – Emil Hălălai.

Directorul DRPD Cluj a prezentat o variantă de refacere a infrastructurii, respectiv  o reparație capitală a drumurilor, fiind considerată ca alternativa cea mai rapidă de refacere, oferind totodată o garanție de siguranță de 10 ani.

În cadrul întâlnirii s-a menționat și varianta realizării unei asociații a primăriilor din zona Munților Apuseni care să acceseze fonduri europene. O altă inițiativă a vizat constituirea unei ” Convenții a moților”, respectiv un acord al primarilor din zonă care să cuprindă mai multe obiective care să vină în ajutorul localnicilor.

”Ca și concluzie am decis efectuarea unui proiect privind refacerea capitală a drumurilor, care în momentul de față reprezintă varianta cea mai scurtă și mai puțin costisitoare, care va fi transmisă spre consultare Instituțiilor Prefectului -Județul Alba și Hunedoara, urmând ca la definitivarea acestui proiect să – l înaintăm Guvernului României” a precizat prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea