// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Demersuri pentru refacerea drumurilor din Munții Apuseni. Întâlnire la Abrud, între primari și prefecții județelor Alba și Hunedoara

La inițativa deputatului Ioan Dîrzu, marți 13 martie a.c., în orașul Abrud a avut loc o întâlnire a primarilor din zona Munților Apuseni, din județele Alba și Hunedoara.

Ședința a fost condusă de prefectul Dănuț – Emil Hălălai, gazdele reuniunii fiind primarul orașului Abrud, Nicolae Simina și al comunei Ciuruleasa, Tuhuț Radu Marcel.

La întâlnire au fost prezenți prefectul județului Hunedoara, domnul Kiszely  Fabius-Tiberiu și directorii DRDP Cluj, dl Radu Ilie Baruta și al DRDP Timișoara dl Ispravnic Cristian Ilie.

Tema discuțiilor a vizat reabilitarea DN 74 și DN 75.

” Reabilitarea acestor drumuri este imperios necesară având în vedere că afectează în mod negativ întreaga zonă a Munților Apuseni, determinând efecte cu consecințe nefaste asupra populației din zonă: depopularea masivă a zonei, lipsa investitorilor, periclitarea  activității de tursim, etc. ” a declarat prefectul Dănuț – Emil Hălălai.

Directorul DRPD Cluj a prezentat o variantă de refacere a infrastructurii, respectiv  o reparație capitală a drumurilor, fiind considerată ca alternativa cea mai rapidă de refacere, oferind totodată o garanție de siguranță de 10 ani.

În cadrul întâlnirii s-a menționat și varianta realizării unei asociații a primăriilor din zona Munților Apuseni care să acceseze fonduri europene. O altă inițiativă a vizat constituirea unei ” Convenții a moților”, respectiv un acord al primarilor din zonă care să cuprindă mai multe obiective care să vină în ajutorul localnicilor.

”Ca și concluzie am decis efectuarea unui proiect privind refacerea capitală a drumurilor, care în momentul de față reprezintă varianta cea mai scurtă și mai puțin costisitoare, care va fi transmisă spre consultare Instituțiilor Prefectului -Județul Alba și Hunedoara, urmând ca la definitivarea acestui proiect să – l înaintăm Guvernului României” a precizat prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la FOTO: Demersuri pentru refacerea drumurilor din Munții Apuseni. Întâlnire la Abrud, între primari și prefecții județelor Alba și Hunedoara

  1. Mefisto 22.03.2018 la 13:57

    CNADR-DRDP Cluj să plătească pământul luat cu japca de la cetățeni pentru autostrada Sebeș -Turda …EU dacă nu plătesc rovinieta sunt amendat , dar ei care de 4 ani m-au deposedat de pâmântși nuau plătit despăgubirea stabilită în batjocură de Statul patri Hoților, pe ei cine îi amendează…