FOTO: Demersuri pentru refacerea drumurilor din Munții Apuseni. Întâlnire la Abrud, între primari și prefecții județelor Alba și Hunedoara

La inițativa deputatului Ioan Dîrzu, marți 13 martie a.c., în orașul Abrud a avut loc o întâlnire a primarilor din zona Munților Apuseni, din județele Alba și Hunedoara.

Ședința a fost condusă de prefectul Dănuț – Emil Hălălai, gazdele reuniunii fiind primarul orașului Abrud, Nicolae Simina și al comunei Ciuruleasa, Tuhuț Radu Marcel.

La întâlnire au fost prezenți prefectul județului Hunedoara, domnul Kiszely  Fabius-Tiberiu și directorii DRDP Cluj, dl Radu Ilie Baruta și al DRDP Timișoara dl Ispravnic Cristian Ilie.

Tema discuțiilor a vizat reabilitarea DN 74 și DN 75.

” Reabilitarea acestor drumuri este imperios necesară având în vedere că afectează în mod negativ întreaga zonă a Munților Apuseni, determinând efecte cu consecințe nefaste asupra populației din zonă: depopularea masivă a zonei, lipsa investitorilor, periclitarea  activității de tursim, etc. ” a declarat prefectul Dănuț – Emil Hălălai.

Directorul DRPD Cluj a prezentat o variantă de refacere a infrastructurii, respectiv  o reparație capitală a drumurilor, fiind considerată ca alternativa cea mai rapidă de refacere, oferind totodată o garanție de siguranță de 10 ani.

În cadrul întâlnirii s-a menționat și varianta realizării unei asociații a primăriilor din zona Munților Apuseni care să acceseze fonduri europene. O altă inițiativă a vizat constituirea unei ” Convenții a moților”, respectiv un acord al primarilor din zonă care să cuprindă mai multe obiective care să vină în ajutorul localnicilor.

”Ca și concluzie am decis efectuarea unui proiect privind refacerea capitală a drumurilor, care în momentul de față reprezintă varianta cea mai scurtă și mai puțin costisitoare, care va fi transmisă spre consultare Instituțiilor Prefectului -Județul Alba și Hunedoara, urmând ca la definitivarea acestui proiect să – l înaintăm Guvernului României” a precizat prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Mefisto 22 martie 2018 at 13:57

CNADR-DRDP Cluj să plătească pământul luat cu japca de la cetățeni pentru autostrada Sebeș -Turda …EU dacă nu plătesc rovinieta sunt amendat , dar ei care de 4 ani m-au deposedat de pâmântși nuau plătit despăgubirea stabilită în batjocură de Statul patri Hoților, pe ei cine îi amendează…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...